Kadınlarla mücevher sohbeti

Güncelleme Tarihi:

Kadınlarla mücevher sohbeti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2017 14:57

Kadınlarla mücevher sohbeti

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - AKRA Hotel's tarafından düzenlenen 'Akra Talks' sohbetlerine konuk olan lüks danışmanı Özlem Güsar, kadınların tutkusu mücevherlerin ışıltılı öyküsünü anlattı.

Nesillerdir dilden dile aktarılan, dünya tarihinden rüya gibi aşkların unutulmaz hikayeleri ile onları daha da benzersiz yapan efsanevi mücevherlerin ışıltılı öyküsü, lüks danışmanı Özlem Güsar tarafından Akra Hotel's'de düzenlenen programda anlatıldı.

Lüks danışmanı Özlem Güsar, 'Akra Talks' sohbetleri kapsamında lüks mücevher markaları ve Osmanlı mücevherlerinin dünyadaki yeri hakkında bilgiler verdi. Osmanlı hanedanlarının mücevher ve koleksiyonlarının çok değerli ve zengin olduğunu belirten Özlem Güsar, "Bununla birlikte ne yazık ki hep Fransız, İngiliz, İran, Hindistan mücevherlerinden ve Avrupa mücevher tasarımlarında söz ediyoruz. Çünkü mücevher tasarımlarının değeri, taşın kendisi kadar kimin yaptığı, kim için yapıldığı ve kimin taktığına bağlı olarak artar" dedi.

Bu noktada Türk mücevherlerinin şanssızlık yaşadığını savunan Güsar, "Bu bilgilere genellikle sahip değiliz. Kapalıçarşı'da çok önemli antika mücevher satıcıları var. Diyorlar ki; 'elimizdeki mücevherin saraydan çıktığını çok iyi biliyoruz ama kanıtlayamıyoruz. Kanıtlayabilsek değerinin elli katına satacağız.' Elimizdeki mücevherlerin tarihi bilinmediği için değerini bulmuyor. Bu da diğer dünya tasarımları karşısında değer kaybettiriyor" diye konuştu.

Özlem Günsar, sunumunun ardından kadınların mücevher kullanımı ve tasarımları hakkındaki sorularını yanıtladı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!