Kadınlardan harem- selamlık eğitim tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Kadınlardan harem- selamlık eğitim tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2016 16:22

Kadınlardan harem- selamlık eğitim tepkisi

Haberin Devamı

 

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - VATAN Partisi Antalya Öncü Kadın İl Başkanlığı üyeleri tarafından, eğitimde yaşananlara ilişkin Kapalıyol'da tepki eylemi gerçekleştirildi.

Partili kadınlar adına açıklamada bulunan Hikmet Özkaya, okullarda uygulanmaya başlayan harem-selamlık anlayışı reddettiklerini söyledi. Ak Parti Hükümetinin yıllardır 'dinci ve kinci gençlik' yetiştireceğini ilan ettiğini belirten Özkaya, laik eğitim sistemini ortadan kaldıracağını uygulamalarıyla ortaya koyduğunu söyledi. Buna ilişkin örnekler de veren Hikmet Özkaya, şöyle konuştu:

“Antalya'nın Kemer İlçesi imam hatip okulu ve Kepez ilçesi Günay İmam Hatip Okulu'nda kız ve erkek öğrencilerin ayrı merdivenlerden çıkması ve sosyal alanları olan kantinler içinde ayrılması uygulamasına başlanmıştır. Eğitim bir ulusu çağdaş yaşam olanaklarına kavuşturmak, kadınıyla erkeğiyle omuz omuza üreten, çalışan, ileri bir toplum yaratmak için yapılması gereken bir programdır. Ak Parti hükümetleri 15 yıllık iktidarlarında, eğitim sistemimizi yaz-boz tahtasına çevirmiş, bütün programlarını kadınlar üzerinden yürütmüştür. Trabzon Milli Eğitim Müdürü 'kız ve erkek öğrenciler aynı merdiveni kullanıyor ben diken üstündeyim' demekte, Kırklareli'nde Yurt-Kur'a bağlı yurtlarda ortak sosyal alanları ayıran düzenlemeler yapılmaktadır."

Kız-erkek ayrımını reddettiklerini belirten Hikmet Özkaya, “Hükümeti uyarıyoruz, kadınlar sizin siyaset aracınız olmayacaktır" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!