Kadınlardan güç birliği

Güncelleme Tarihi:

Kadınlardan güç birliği
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2016 09:51

Kadınlardan güç birliği

Haberin Devamı


Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - TASARIM çalışması yaparak farklı sanat eserleri üreten bir grup kadın, 'Fibonacci Art Studio' adlı sanat merkezinin çatısı altında bir araya gelerek 'Tasarım Pazarı' oluşturdu.
Meydankavağı Mahallesi'nde sanat eğitimi veren 'Fibonacci Art Studio' cuma günleri 'tasarım pazarı'na dönüştürülüyor. 'Her hafta cuma günü yaratıcı çalışmalarımızla bir aradayız' sloganıyla yola çıkan 'Tasarım Pazarı', Müge Vayısoğlu, Sezin Kaltwasser, Nomeda Başyiğit, Valeria Khrombag, Cansel Ketenci, Özlem Tutuk, Özlem Demirci, Mine Çıtak, Sevda Akkale ve Efsane Ramazanova tarafından oluşturuldu.
Tasarımcı kadınlara kucak açan sanat merkezinin sahipleri Reyhan Öksüz Şalgam, Seymur Ramazanov ve Samir Ramazanov kadınların evlerinde ürettikleri sanat eserlerini sergileyip, satışa sunmasına imkan sunuyor. Sanat merkezi sorumluları bu sayede mahallede bir 'Sanat Sokağı'nın oluşmasını, sokağın sanat eserleriyle renklenmesini sağladıklarını söyledi.
Grup yöneticilerinden Müge Vayısoğlu, tasarım grubunu oluşturanlar arasında Azerbaycan, Litvanya, Rusya uyruklu yerleşik kadınların bulunduğunu, grubun uluslararası bir özelliğe sahip olduğunu belirtti.
Vayısoğlu, şöyle devam etti:
"Tasarım Pazarı'nda el emeği, göz nuru harcanarak üretilmiş tasarım değeri olan eserlere yer veriyoruz. Çocuk, genç ve yetişkinler için özel tasarım kıyafetler, keçe, deri, bez, cam vitray, orlon, yün ip çalışması dekoratif süs bebekler, hediyelik eşyalar, çantalar, yağlıboya resim, cam vitray çalışmaları ve daha birçok sanat dallarında üretilmiş eserleri beğeniye sunuyor, satışını yapıyoruz."
Tasarım Pazarı Grubu'nun üyeleri, sokağın sanat eserleriyle canlı tutulması için Muratpaşa Belediyesi'nden de destek istedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!