Kadınlara özel konferans

Güncelleme Tarihi:

Kadınlara özel konferans
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2018 14:22

Kadınlara özel konferans

Haberin Devamı

 

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA) - FİNİKE'de Doç. Dr. Ayla Üçkuyu tarafından hamilelik, doğum, kısırlık tedavileri, kadın sağlığı ve cinsel sorunlara yönelik konferans düzenlendi.

Finike Ziraat Odası'nda düzenlenen konferansta, kısırlık, tüp bebek tedavisi, gebelik takibi, doğal doğum, cinsel sorunların evlilik üzerindeki etkileri ve genital bölge estetiği anlatıldı. Jinekolog doğum kısırlık tüp bebek uzmanı ve cinsel terapisti Doç. Dr. Ayla Üçkuyu, daha fazla kadına ulaşmak amacıyla konferans düzenlediklerini ve yüz yüze iletişim kurmanın önemli olduğunu söyledi. İnternet yoluyla iletişim kurmayı suya yazı yazmak gibi anlamsız bulduğunu anlatan Üçkuyu, "İnsanlarla temas etmek güzel bir duygu. Son zamanlarda kaybettiğimiz bir özellik bu. Oysa ki birbirimize bakarak, dokunarak çok daha fazla enerji aktarabiliyoruz. Daha iyi anlayabiliyoruz" dedi.

Toplantı konularını, gözlemlediği ve kadınların ihtiyacı olduğunu düşündüğü konulardan seçtiğini belirten Üçkuyu, "Kadın dediğimiz canlının doğurgan, yani anaç, üreten, doğurduğunu büyütmek ve yetiştirmek gibi kudretli bir yapısı var. Kadının üreme hayatı 12 yaşında adet görerek başlıyor. Kadın ergenlik döneminin ardından ortalama 20 yaşında, iş hayatı, evlilik, karşı cinsi tanıma gibi yeni bir evreye geçiyor. Evleneceği kişiyi seçiyor. Evleniyor ve cinsel hayatla tanışıyor. Çiftlerin, çocuk sahibi olmayı düşünmeden önce cinsel hayatını olgunlaştırması ve partneriyle bütünleşebilmesi için 2- 3 yıllık zaman geçmesi gerekiyor. O yüzden kadınlarımız evlenmek için çok geç kalmadılarsa 2 ya da 3 yıl birbirlerini tanımalı. Olgunlaşmak, çatışmalarını çözmek, birbirlerinin öfkelerini tanımak, partnerlerini yumuşatmayı öğrenerek diyalog kurmayı, cinsel hayatlarını düzene sokmaları önerilir. Cinsel hayat düzene girdikten sonra çocuk yapılması tavsiye ediliyor. Tabi cinsel hayatı yoluna koymak bizim toplumumuzda çok kolay değil. Çünkü cinsel bilgilendirmemiz yetersiz. Kadının yaşadığı korku ve kaygılar cinsel hayatını olumsuz etkiliyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!