Kadın girişimcilerden sanata destek

Güncelleme Tarihi:

Kadın girişimcilerden sanata destek
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2017 17:05

Kadın girişimcilerden sanata destek

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) bünyesindeki Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Antalya Kadın Girişimciler Kurulu'nun girişimiyle kadın seramik sanatçılarının eserlerinin yer aldığı 'Sanata Işık Tutan Kadınlar' karma seramik sergisi açıldı.
Şebnem Bahar Art&Design Gallery'de açılan karma seramik sergiye, aralarından profesör, yardımcı doçent ve öğretim üyelerinin de bulunduğu seramik hocaları Zehra Çobanlı, Emel Şölenay, Elif Aydoğdu Ağatekin, Tuba Önder Demircioğlu, Emel Mülayim, Kamuran Özlem Sarnıç, Ezgi Hakan Verdu Martınez, Ece Kanışkan, Candan Güngör, Duygu Bağlan ve Şebnem Toker Bahar eserleriyle katıldı.
Seramik sanatçılarının birer kadın öğrencileriyle destek verdikleri serginin açılışında konuşan TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Serap Kocaoğlu, "Sanatsal girişimciliğe dikkat çekmek ve sanatta sürdürülebilir farkındalık yaratmak amacıyla kadın sanatçılarımızı, ışık tuttukları öğrencilerini ve eserlerini Antalya'da bir araya getirdik. Sanatta girişimciliği unutur olduk. Günümüzde ise sanat maalesef ekonomiye yeniliyor" dedi.
'Sanata Işık Tutan Kadınlar' adlı projeye galerisinin kapısını açarak destek veren Şebnem Toker Bahar da, "Kadın girişimciler olarak birbirimize destek olmak zorundayız. Bu amaçla projeyi Kadın Girişimciler Kurulu ile birlikte hayata geçirdik" dedi.
Yoğun ilgi gören sergi CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak da gezdi.
40 seramik eserlerin yer aldığı sergi, 3 Nisan Pazartesi gününe kadar gezilebilecek.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!