Kadın futbol takımına destek

Güncelleme Tarihi:

Kadın futbol takımına destek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2016 15:57

Kadın futbol takımına destek

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'nın tek kadın futbol takımı 1207 Döşemealtı Belediye Kadın Futbol Takımı'na ilk destek Döşemealtı Sanayici ve İşadamları Derneği'nden (DÖSİAD) geldi.

DÖSİAD'ın geleneksel perşembe toplantısına Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç ve 1207 Döşemealtı Belediyesi Kadın Futbol Takımı yönetimi ile yabancı transferleri katıldı. 1207 Döşemealtı Belediyesi Kadın Futbol takımının Antalya'da tek olduğunu belirten Kulüp Başkanı Hüseyin Türk, bölgenin imajı ve ailelerin futbola bakışını pozitif yönde etkileyeceğine inandığını söyledi.

Döşemealtı Belediyesi güç birliği yaparak Süper Lig'de mücadele edecek kadın futbol takımı kurduklarını kaydeden Türk, "Bizim hedefimiz başkanımızın çizmiş olduğu vizyon doğrultusunda kadın futbol takımıyla çıtayı biraz daha yükseltip katkı vermek. ABD'de kadın futbolunun geldiği noktanın temelinde kadın futboluna verilen önem yatmaktadır. Bizler topu sahaya koyduk onu oynatacak ve ileriye taşımak siz işadamlarımızın ve bölge halkımızın desteğiyle olacaktır" dedi.

DÖSİAD'TAN DESTEK

DÖSİAD Başkanı Gültekin Gencer ise Döşemealtı ilçe olduktan sonra kurulan ilk sivil toplum kuruluşunun DÖSİAD olduğunu söyledi. Üstlendikleri vizyonla hem bölge hem de ülke ekonomisine katma değer yaratma, bölgenin yurt dışında tanıtma gayretinde olduklarını kaydeden Gencer, "Ekonomik anlamda olduğu kadar sosyal, kültürel, sportif her alanda da üzerimize düşeni yapıyoruz. Kadın Futbol takımının bölgemizde olmasından dolayı gurur duyuyoruz. Dolayısıyla 1207 Döşemealtı Kadın Futbol takımımızın maçlarını izlemek üzere sahada olacağız. Destek vermek boynumuzun borcu" dedi.

Döşemealtı'nın çağdaş ve modern yapılaşmasının yanı sıra sosyal belediyecilik anlamında her türlü yeniliği bölgeye getirmeye çalıştığını söyleyen Belediye Başkanı Turgay Genç de iş adamlarına duyarlılıkları için teşekkür etti. Genç, “Standart belediyecilik yerine her kesimi kucaklayan sosyal belediyeciliği ön planda tutuyoruz. Amacımız sosyal, kültürel, sportif her alanda çıtayı yükseltmek ve Döşemealtı'nı ileriye taşımaktır. Kadın futbol takımımızı da kurarken istedik ki cinsiyet ayrımı yapmadan gençlerimize imkanlar yaratalım. Sizlerden ricam Antalya'nın tek kadın futbol takımına sahip çıkmak. Ailelerimizle maçlara gelip futbolcularımıza destek verin" dedi.

Toplantıya Kolombiya milli takımının oyuncuları, Lady Andreade Rodriqez, Carolina Arias, Velasquez Herrera Orianica ve Azerbaycan milli takımının oyuncusu Aysun Alieyeva da katıldı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!