Kadın çiftçiler Kaş'ta yarıştı

Güncelleme Tarihi:

Kadın çiftçiler Kaşta yarıştı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2017 10:48

Kadın çiftçiler Kaş'ta yarıştı

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kadın Çiftçiler Yarışıyor' yarışmasının Kaş ayağı yapıldı.

Kaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Toplantı Salonu'nda düzenlenen yarışmayı, Kaymakam Bilgihan Bayar, Büyükşehir Belediyesi Tarım Şubesi Müdürü Bülent Yüksel, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Koordinasyon Şube Müdürü Dilek Bilgin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, Büyükşehir Belediyesi Kaş Koordinatörü Musa Yücel, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Öztürk, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Gökhan Göktaş, Vakıf Müdürü Ayhan Yıldırım, Esnaf Odası Başkanı Ali Çalışkan, Şoförler Odası Başkanı Mustafa Demirtepe, müdürlük çalışanları ve vatandaşlar izledi.

Yarışmaya kadın çiftçiler Emine Erdem, Dilek Aktaş, Teslime Layık, Alev Çıralı, Neriman Erdoğan ve Rahime Çırak katıldı. Yarışmada, Dilek Bilgin başkanlığındaki 6 kişilik jüri görev yaptı. Tarımla ilgili 15 sorunun yöneltildiği yarışmada 11 soruyu doğru yanıtlayan Teslime Layık birinci oldu. 1750 liralık para ödülünün de sahibi olan Layık, 7 Ekim'de Antalya'da düzenlenen il finalinde Kaş'ı temsil etmeye hak kazandı. İkinci olan Dilek Aktaş 1000 TL, üçüncü olan Emine Erdem ise 600 liralık para ödülünün sahibi oldu. Dereceye giren yarışmacılara ödülleri protokol üyelerince verildi.

Kaymakam Bilgihan Bayar yaptığı konuşmada, "Kaş, turizm kenti olduğu kadar, bir tarımsal üretim merkezi. Tarımsal üretimi, eğitimli kişilerin yapması çok önemli. Bizim ülke olarak tarımda ve hayvancılıkta üretime, daha çok üretmeye ihtiyacımız var. Kaş'ta yaşayan, üniversite bitirmiş gençlerimizi tarımsal üretim yapmaya çağırıyorum. Bu yarışmanın üretici olan kadınlarımızın bilgilendirilmesine, gelişmesine, daha iyi üretim yapmalarına katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!