İZODER'in yedinci semineri Antalya'da

Güncelleme Tarihi:

İZODERin yedinci semineri Antalyada
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2018 13:08

İZODER'in yedinci semineri Antalya'da

Haberin Devamı

 

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA) - ISI Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER), 'Tüm Yönleriyle Yalıtım Semineri'nin yedincisini Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü iş birliğiyle Antalya'da düzenlendi.
İZODER'in ülke genelinde yalıtım bilincini artırmak, kamu ile sektör temsilcilerini buluşturmak, vatandaşlara çözüm önerileri sunmak amacıyla gerçekleştirdiği 'Tüm Yönleriyle Yalıtım Semineri'nin yedincisi, Antalya'da bir otelde yapıldı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü işbirliğiyle ve çeşitli sponsorlarla hazırlanan seminere, Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Süleyman Dohman, İZODER Başkanı Levent Pelesen, öğretim üyeleri, mimar, mühendis, kamu ve sektör temsilcilerinin yanı sıra, STK temsilcileri katıldı.
HEDEF ANADOLU'DA YAYGINLAŞMAK
'Tüm Yönleriyle Yalıtım Semineri'ni çeşitli illerde gerçekleştirerek Anadolu'da yaygınlaştırarak, çeşitli seminer ve yalıtım çalışmalarının yapıldığını anlatan İZODER Başkanı Levent Pelesen, dernek olarak 25'inci yılı kutladıklarını, çeşitli farkındalık projelerinde yer aldıklarını, eğitime ve çevreye destek vererek çevreci oluşuma destek verdiklerini söyledi. Başkan Pelesen, “Anadolu illerimizden derneğimize üye olan katılımların önemine inanıyoruz. 25'inci yılımızı kutlarken farklı bir amaçla programlarımıza devam ediyoruz. İZODER olarak baktığımızda faaliyet alanlarımız içerisinde en önemli konulardan birisi, enerji verimliliği ve çevre konuları. Bu konularda dernek olarak ülke profesyonellerinin yeni gelişmelerden bilgilerinin artmasını hedefliyor hem de sektörümüzde doğru uygulamaların sürdürülebilmesini sağlamaya çalışıyoruz. Bu amaçla derneğimizin TEBAR adı altında kurmuş olduğu bağımsız bir teknik belgelendirme ve araştırma kurumumuz var. Mesleki yeterlilik konusunda belgeler veriyoruz" dedi.
ANTALYA'DA 35 BİNA YAKIN BİNADA ENERJİ KİMLİK KARTI DÜZENLENDİ
Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Süleyman Dohman ise “Dünyada enerji kaynaklarının azalması, enerji tüketiminin fazla olması çevresel etkiler ve diğer faktörlerden dolayı binalarda yalıtım oldukça önem kazanmıştır. Özellikle enerji tüketiminin büyük kısmının binaların ısıtma ve soğutmasına harcanması ve yapacağımız yalıtımla yüzde 70'e yakın tasarruf sağlayabileceğimiz düşünüldüğünde, binalarda yalıtım, en az binaların sağlam olması kadar önemli. Binalardaki enerji verimliliğiyle enerji kimlik belgeleri düzenleniyor. İlimizde 35 bine yakın binada enerji kimlik belgeleri düzenlenmiş, il müdürlüğümüzce denetlemeleri bu yıl itibariyle başlamıştır" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!