'İyi ki Türkiye'de kriz geçirmişim'

Güncelleme Tarihi:

İyi ki Türkiyede kriz geçirmişim
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2017 13:44

'İyi ki Türkiye'de kriz geçirmişim'

Haberin Devamı

 

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde kalp krizi geçiren 57 yaşındaki Norveçli turist Bjorn Rımereit, “İyi ki Türkiye'de kriz geçirmişim. Eğer Afrika'da olsaydı hayatta kalacağımdan emin değildim" dedi.

Manavgat'ta tatil yaptığı sırada gece yarısı rahatsızlanan Norveçli Bjorn Rımereit için otel yetkilileri ambulansla çağırdı. Kalp krizi geçirdiği belirlenen Rımereit için yakın bölgedeki hastanelerde uygun yer bulunamayınca ambulans, hastayı Antalya kent merkezindeki OFM Hastanesi'ne getirdi. Bu esnada kalp damar cerrahi uzmanı doktor Mustafa Kar da müdahale için evinden hastaneye geldi. Başarılı bir operasyonla tedavisi tamamlanan Bjorn Rımereit doktorlarına teşekkür etti.

'TÜRKİYE'YE GELMEYE DEVAM EDECEĞİM'

17 defa Türkiye'ye geldiğini dile getiren Rımereit, bu ülkede kalp krizi geçirmesine rağmen gelmeye devam edeceğini söyledi. Rımereit, “Türk yemeklerini ve insanlarını çok seviyorum. İyi ki kalp krizini Türkiye'de yaşadım. Eğer Afrika'da olsaydım hayatta kalacağımdan emin değildim. Bu hastaneye minnettarım. İyi teknoloji ile profesyonelce tedavi aldım" dedi.

'UZUN YOLCULUKLARDAN ÖNCE DOKTORA GÖRÜNÜN'

Norveçli turistin ameliyatını gerçekleştiren uzman doktor Mustafa Kar ise hastanın sağlığının iyi olduğunu söyledi. Rımereit'i birkaç gün daha misafir ettikten sonra taburcu edeceklerini belirten Kar, “Bu hastalığın nerede geleceği belli olmaz, tatil için gittiğiniz yerde de başınıza gelebilir. Bu nedenle biz insanlara uzun yolculuklara çıkmadan önce bir kalp doktoruna görünmesini tavsiye ediyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!