İsveç Milli Takımı Antalya’ya geldi (2)

Güncelleme Tarihi:

İsveç Milli Takımı Antalya’ya geldi (2)
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2016 21:53

İsveç Milli Takımı Antalya’ya geldi (2)

Haberin Devamı

İSVEÇ TEKNİK DİREKTÖRÜ HAMREN: TÜRKİYE ZOR RAKİP OLACAK
İsveç Milli Takımı, yarın Türkiye (A) Milli Takımı ile yapacağı özel maç için Antalya’nın Serik ilçesi Belek bölgesindeki Kaya Palazzo Oteli’nde kampa girdi. Teknik Direktör Erik Hamren ile yarınki maçta takım kaptanlığı bandını takacak olan futbolcu Andreas Granqvist ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Türkiye’de olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Erik Hamren, Türkiye ile oynayacakları için de ayrıca mutluluk duyduklarını ifade etti. Türkiye’nin iyi futbol oynayan bir takım olduğunu ifade eden Erik Hamren, “Türkiye Euro 2016’daki başlangıç maçlarında istediği performansı gösteremedi. Ancak, son 4-5 maçta kendi güçlerini gösterdiler. Euro 2016’da Türkiye ile maç yapacak olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.
Yarın kendilerini heyecanlı ve zor bir maçın beklediğini de sözlerine ekleyen Teknik Direktör Erik Hamren, “Son oynadığımız maçta Türkiye’ye 2-1 mağlup olduğumuzu hatırlarsak, Türkiye zor bir rakip olacak. Yarın 2-3 oyuncuyu deneme şansımız olacak. İki takım için de güzel bir maç olacağını düşünüyorum” diye konuştu.
Bir gazetecinin Zlatan İbrahimoviç’in burada olmamasının nedenini sorması üzerine konuşan Erik Hamren şunları söyledi:
“İbrahimoviç’in burada olmamasının tek sebebi takımdaki maç yoğunluğundan dolayıdır. Benim teknik direktör olarak sorumluluğum Euro 2016’ya takımımı en iyi şekilde hazırlamaktır. Futbolcularımın performansının düşmemesi ve Euro 2016’da daha verimli olmaları için bazılarını dinlendirmem gerekiyordu. İbrahimoviç’i de onun için dinlendiriyorum. Rakip kim olursa olsun İbrahimoviç’i dinlendirmeyi düşündüm. Onun bir sonraki maçta performansının daha iyi olması için dinlendirdim. Bunun altında başka bir sebep aramanın gereği yok. Ayrıca uzun vadede kendisinin takım için daha verimli olacağını düşünüyorum.”
Takımındaki Türk futbolculardan, Türk Milli Takımı hakkında bilgi alıp almadığı yönündeki soruya ise Erik Hamren şu yanıtı verdi:
“Tabii ki takımda 3-4 Türk oyuncumuz var. Ufak tefek görüş alışverişimiz oldu. Bu doğal. Türkiye her zaman izlediğimiz ve bildiğimiz takım olduğu için bunlar ufak tefek detaylardır. Zaten oyuncuların da kendi aralarında konuştuklarından eminim.”
Türk Milli Takımı’nda beğendiği bir futbolcunun olup olmadığı yönündeki soruyu ise Erik Hamren, “Sorunuza cevap olarak özellikle beğendiğimiz tek bir oyuncu yok. Çünkü, Türkiye takım olarak çok iyi bir takım. Biz takımın geneline bakıyoruz. Takım olarak rakibimizin özelliklerini değerlendirerek o şekilde analiz ediyoruz. Özellikle izlediğimiz veya beğendiğimiz tek oyuncunun olduğunu söylemek doğru olmaz.” diye yanıtladı.
Yabancı bir gazetecinin “Türkiye’ye gelirken kendinizi güvende hissettiniz mi?” sorusu üzerine Erik Hamren, “Evet havalimanına indiğimiz andan itibaren kendimizi gayet güvende hissettik. Türkiye’de olmaktan mutluyuz. Her hangi bir güvenlik kaygımız yok. Tamamen maçı konsantre olduk” dedi.
Erik Hamren son olarak yarınki maç için heyecanlı olduğunu ifade ederek, iki takıma da başarılar diledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!