İstismar ve şiddet semineri

Güncelleme Tarihi:

İstismar ve şiddet semineri
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2017 13:11

İstismar ve şiddet semineri

Haberin Devamı

 

Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA) - ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde çocuk istismarı ve aile içi şiddet semineri verildi.

Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürlüğü tarafından 'Çocuk istismarı ve aile içi şiddet' konulu seminer düzenlendi. İstek Özel Antalya Yeditepe Manavgat kampüsünde düzenlenen ve eğitimcilerin katıldığı seminere, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Sarıdemir, İlçe Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Nihal Etçi, İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği'nden Veysel Güler ve Fatma Köseoğlu ile İlçe Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nden Salih Yıldız'la okul müdürleriyle rehber öğretmenler katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Muammer Sarıdemir, 3 kurumun ortaklaşa çalışmasıyla aile içi şiddet ve cinsel istismar konusunda sunum yapacaklarını söyledi. Sarıdemir, "Milli Eğitim Bakanlığı olarak bizlere teslim edilen anne ve babaların göz bebekleri olan çocuklar bizler için kutsal birer emanettir. Onlara kendi çocuklarımız gibi sahip çıkıp, koruyup vatanını, milletini seven, bayrağını seven, ülkesini seven birer birey olarak yetiştirmek eğitimciler olarak bizlerin görevidir. Bunu yaparken çocuklarımızı şiddetten, cinsel istismarlardan ve benzeri şeylerden korumak, kollamak ve maruz kalan varsa onlar için gereğini yapmak hepimizin en baştaki görevlerinden birisidir" dedi.

Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Nihal Etçi de ilçede yeni teşkilatlandıklarını belirterek, kurum olarak hangi birimlere sahip olduklarını, aileler, çocuklar ve cinsel istismar konusunda ne gibi çalışmalar yaptıkları, bu amaçla bakanlık olarak ne tür birimlere sahip olduklarını aktardı.

Konuşmaların ardından emniyet müdürlüğü, sosyal hizmetler müdürlüğü ve RAM yetkilileri tarafından sunum gerçekleştirildi. Seminer soru cevap şeklinde sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!