ISPARTALI ÖĞRENCİ DÜNYA ŞAMPİYONU

Güncelleme Tarihi:

ISPARTALI ÖĞRENCİ  DÜNYA ŞAMPİYONU
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2020 09:18

Türk Alman Üniversitesi’nde eğitim alan Ispartalı öğrenci Burak Bilgin, Dünya Mental Sporlar Olimpiyatları’nda görenleri hayrete düşüren hızda yaptığı zihinsel işlemlerle dünya şampiyonu oldu.

Haberin Devamı

TÜRK Alman Üniversitesi Moleküler Biyoteknoloji Bölümü öğrencisi Burak Bilgin, Dünya Hafıza ve Zihinsel Matematik Olimpiyatı’nda şampiyonluk kazandı. Memoriad Dünya Mental Sporlar Olimpiyatları kapsamında düzenlenen Matematik Şampiyonası’nda beklenmedik hızda yaptığı zihinsel hesaplamalarla 2 kategoride dünya sıralamasında dereceye giren Bilgin, 4 farklı kategoride de Türkiye şampiyonu oldu.

DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU

Isparta’da doğup büyüyen başarılı öğrenci, 13 ülkeden 163 katılımcının yer aldığı zihin maratonunda 8 haneli sayıları kağıt kalem kullanmadan rekor hızda çarparak dünya şampiyonu oldu. Bilgisayar ekranında 0.3 saniye aralıklarla yanıp sönen ve 6 haneye kadar çıkan rakamları zihninde toplayarak Türkiye birinciliği kazanan Bilgin, zihinsel takvim kategorisinde ise 2 ayrı Türkiye rekoru kırdı.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI’NDAN TEBRİK

Kendisini çocuk yaştan itibaren bu alanda yetiştirdiğini belirten Burak Bilgin, olimpiyatlarda elde ettiği şampiyonlukların önüne hem sosyal hem de akademik alanda güzel bir yol açtığını gelirtti. Türkiye’yi dünya arenasında temsil etmiş olmaktan gurur duyduğunu dile getiren Bilgin, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beni tebrik etti. Yarışmaya katılan Hint ekibi bana sponsor oldu. Çeşitli bilimsel ortamlarda zihinsel müsabakalarla ilgili seminer verdim” dedi.

İLK HEDEF KORONAVİRÜSE ÇARE

Bilgin, hedeflerinden de şöyle bahsetti: “Bu yeteneğimi güzel projelerin bir parçası olarak değerlendirmeyi hedefliyorum. Öncelikli amacım eğitim aldığım moleküler biyoteknoloji alanında tıbbi araştırmalara katılarak koronavirüs başta olmak üzere çeşitli hastalıklara çare bulmak için yapılan çalışmalarda yer almak. Ayrıca birkaç yıldır üzerinde çalıştığım mental aritmetik alanında eğitim sistemimize aktif biçimde katkı koymak ve bu sayede Türkiye’ye etkin düşünebilen bireyler kazandırabilmek istiyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!