İşçi Filmleri Festivali 7 Ekim'de başlıyor

Güncelleme Tarihi:

İşçi Filmleri Festivali 7 Ekimde başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2017 10:43

İşçi Filmleri Festivali 7 Ekim'de başlıyor

Haberin Devamı

 

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - BU yıl 12'ncisi düzenlenen ve tüm film gösterimleri ücretsiz olan Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, Antalya'da 7-14 Ekim tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. Açılışında Yeni Türkü'nün de sahne alacağı festivalin teması ise 'Cesaret' olarak belirlendi.

Antalya 12'nci Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, 7 Ekim Cumartesi günü saat 19.00'da Meltem Paşa Çarşısı'nda gerçekleştirilecek açılış programıyla başlıyor. Muratpaşa Belediyesi, DİSK, KESK ve Halk Evleri işbirliğinde düzenlenecek festivalin açılışında Kazım Kızıl'ın yönetmenliğini yaptığı 'Neredesin Arkadaşım' adlı belgesel gösterimi ve ardından Yeni Türkü ve Promete konserleri düzenlenecek. Türkiye ve dünyanın dört bir yanından, emekçilerin yaşamlarını ve mücadele deneyimlerini izleyicilerle buluşturmayı ve Türkiye'de de işçi filmleri üretimini özendirmeyi amaçlayan festivalin bu yılki teması ise 'Cesaret' olarak belirlendi. Festival afiş ve tanıtımlarında 'Cesaret öğesi içerir' sloganı kullanıldı.

Festival kapsamındaki film gösterimleri Muratpaşa Belediyesi, Burdur Belediyesi, Manavgat Belediyesi, İbradı Belediyesi, Döşemealtı Belediyesi salonları, İbradı Muammer Aksoy Kültür Merkezi, Genel-İş, Dev Turizm İş, DİSK Emekli Sen, Eğitim Sen, Elmalı Eğitim Sen, BES Antalya, Antalya Halkevi, TED YARDER ve Meltem Cep Sahne'de gerçekleşecek.

Festival kapsamında 8 Ekim'de Konyaaltı Cemevi'nde düzenlenecek Emek Mücadelesi Paneli'nde Halkevleri MYK Üyesi Kutay Meriç'in koordinatörlüğünde DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ve Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan'ın konuşmacı olarak katılacağı panelde 'OHAL, KHK'lar ve Diktatörlüğe Karşı Emek Mücadelesi' konusunun ele alınacağı açıklandı. Festivalin 11 Ekim saat 18.00'deki Meltem Cep Sahne'deki etkinliğinde de Antalya sinema Derneği'nin desteğiyle mini kamera eğitimi de verilecek.

GÖSTERİMLER ÜCRETSİZ

Her yıl myıs ayı başında Ankara, İstanbul, İzmir ve Diyarbakır'daki açılış ve gösterimlerle başlayan festival, daha sonra tüm Anadolu'yu geziyor. Sponsor ve reklam kullanılmadan tamamen dayanışmayla hazırlandığı belirtilen festivaldeki tüm filmlerin gösterimi ve diğer etkinliklerin halka ücretsiz olacağı kaydedildi.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!