İlham veren kadınlar sergisi

Güncelleme Tarihi:

İlham veren kadınlar sergisi
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2017 14:57

İlham veren kadınlar sergisi

Haberin Devamı

 

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Girişimci Kadınlar Kurulu tarafından, üniversite öğrencilerinin gelecekte hedeflerine katkı sağlamayı amaçlayan ve 40 kadın profilinin yer aldığı 'Yol açan, ilham veren öncü kadınlar' sergisi açıldı.

Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu'ndaki serginin açılışına Antalya Girişimci Kadınlar Kurulu üyeleri Serap Kocaoğlu, Işılay Kuluy, Vecihe Zaman, Prof. Dr. Fulya Sarvan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Sergi açılışının ardından 'Başaran kadınlardan başarı yolculuğu ve tecrübe paylaşımları' konulu panel gerçekleştirildi.

Antalya'ya arşiv kazandırmayı hedeflediklerini söyleyen Serap Kocaoğlu, çalışma içeriğinin 'Yol Açan, İlham Veren Kadınlar', 'İz Bırakan Kadınlar' ve 'Girişimci Kadınlar' olmak üzere 3 bölümden oluşacağını söyledi. Kocaoğlu, "Cesaretleri, mücadeleleri, başarıları ile öncü kadınları tanıtarak, hatırlatarak, farkındalık yaratarak başarı hikâyelerini gündeme taşıyarak, saygı ve minnetle anarak yaşatacağız. Bu amaçla kurulumuzun organizasyonlarında, toplantılarında, fuayelerde sergi ve sunumlarla, başarı hikâyelerini seslendirerek arşivin tanıtımlarını yapacağız. Kadın başarıları belleği oluşturarak, kentimizde yapılan organizasyonlarda ve kadına dair çalışmalarda talep edildiği takdirde oluşturduğumuz arşivin STK ve kurumlar tarafından kullanılmasına ev sahipliği yaparak daha geniş kitlelere ulaşmasına vesile olmayı diliyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!