İhraç edilen akademisyenler anayasa değişikliğini anlattı

Güncelleme Tarihi:

İhraç edilen akademisyenler anayasa değişikliğini anlattı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2017 11:04

İhraç edilen akademisyenler anayasa değişikliğini anlattı

Haberin Devamı

 

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi'nden (AÜ) KHK ile ihraç edilen iki akademisyen anayasa değişikliğinin neler getireceğini anlattı.

AÜ'den 677 numaralı KHK ile ihraç edilen akademisyenler tarafından kurulan Antalya Dayanışma Akademisi ve Eğitim-Sen Antalya Şubesi 'Türkiye'de Anayasa Sorunu ve Anayasa Değişikliği Ne Getiriyor?' adlı panel düzenledi. Kaleiçi Bademaltı Art Kafe'de gerçekleşen panel, Doç. Dr. Süleyman Ulutürk'ün açılış konuşmasıyla başladı.

'ÜLKE ANAYASASIZLAŞTIRILDI'

Panelistlerden Dr. Dinçer Demirkent, 16 Nisan'da oylanacak anayasa değişikliğinin anayasa anlamında bir değişiklik olmadığını savundu. Anayasal normları inşa ederek anayasa sorununun halledilemeyeceğine dikkati çeken Dr. Demirkent, demokratik anayasa yapılsa bile o ülkenin demokratik ülke olamayacağını söyledi. Dr. Demirkent, “2013 yılında Gezi olayları başladıktan sonra reel düzeyde de bütün haklarımızın elimizden alınabileceği bir anayasasızlık süreci yaşamaya başladık. Şu an ülkenin fiilen anayasası yoktur. OHAL ilan edilmeden önce de yoktu. Bu ülke anayasasızlaştırıldı. 16 Nisan'da oylayacağımız şey, bir anayasa değişikliği değil, bu anayasasızlık hali devam edecek mi etmeyecek mi?" dedi.

'TARUMAR EDİLECEK'

Yard. Doç. Dr. İnci Solak Akman ise anayasa değişikliği ile yürütme organının bütün işleyiş mekanizmalarının tek bir kişi tarafından düzenleneceğinin öngörüldüğünü söyledi. Bu durumun hukuk devletinin ortadan kaldırılmasına neden olacağını iddia eden Yard. Doç. Dr. Akman, “Yetki kullanımını frenleyecek bir kurum var mı? Yasama organının ne yapacağını anlamış değiliz. Kanun yetkisi var. Yasama organının asli denetim ve kural koyma yetkisinin tarumar edileceği görülmektedir" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!