İbradı'da Rahvan At Yarışları yapıldı

Güncelleme Tarihi:

İbradıda Rahvan At Yarışları yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2016 09:52

İbradı'da Rahvan At Yarışları yapıldı

Haberin Devamı

 

Bülent ÜLKER/İBRADI, (DHA) - ANTALYA'nın İbradı İlçesi'ndeki Eynif Ovası'nda Geleneksel Ormana Rahvan At Yarışları yapıldı.

İbradı Belediyesi desteğiyle Ormana Rahvan Atçılık ve Geleneksel Sporlar Kulübü Derneği tarafından bu yıl 7'ncisi düzenlenen Geleneksel Ormana Rahvan At Yarışları ilçe merkezine 20 kilometre uzaklıktaki yabani yılkı atlarıyla meşhur Eynif Ovası'nda yapıldı.

Yöre halkının yoğun ilgi gösterdiği, temsili Selçuklu kervanı geçişiyle başlayan ve Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen atçıların katılımı ile yapılan yarışlar sonrası ödül töreni düzenlendi. 25 rahvan atın koştuğu yarışmalar sonunda 'Yöre' kategorisinde Ömer Kocakulak, 'Üçlü tay' kategorisinde Mustafa Küçükmeral, 'Dörtlü tay' kategorisinde Turgay Özen birinci oldu. 'Deste'de Mehmet Kavun, 'küçük orta'da Erdoğan Yıldız, 'büyük orta'da Mehmet Kavun, 'başaltı'nda Ahmet Büyükler, 'baş'ta Mustafa Küçükmeral, 'yol bitiren'de ise Ali Baranok birinci oldu. Dereceye girenlere toplam 15 bin TL ödül ve altın dağıtıldı.

İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, atçılık sporunun önemine değinerek, "Geleneksel Ormana Rahvan At Yarışları hem atçılık sporumuzun hak ettiği yere gelmesi açısından hem de milli değerlerimizi ayakta tutma açısından oldukça önemlidir. Geleneksel at yarışlarımız her geçen yıl daha da profesyonelleşerek daha fazla yarışmacının katılımı ile devam edecek ve ülkemizin önemli rahvan at yarışları arasındaki yerini alacaktır" diye konuştu.

Eynif Ovası'nda yabani olarak yaşayan yılkı atlarının farklı bir değer olduğuna da dikkati çeken Başkan Küçükkuru, "Yabani atlarımızı korumak ve atların yabani hayatını sürdürebilmesi için elimizden geleni yapacağız" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!