İbradı'da cumhuriyet coşkusu

Güncelleme Tarihi:

İbradıda cumhuriyet coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2017 15:23

İbradı'da cumhuriyet coşkusu

Haberin Devamı

 

Bülent ÜLKER/İBRADI, (DHA) - ANTALYA'nın İbradı İlçesi'nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandı.

İbradı'da 29 Ekim kutlamaları çerçevesinde Avni Erdoğan Anaokulu konferans salonunda tören düzenlendi. Törene, Kaymakam vekili Necdet Uçar, Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileriyle öğrenciler ve vatandaş katıldı.

Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu. Törende konuşan Kaymakam vekili Necdet Uçar, Atatürk'ün önderliğinde yürütülen istiklal mücadelesinin emsalsiz bir zafer olduğuna dikkat çekti. Uçar, "Geçmişte de iç ve dış düşmanlara atalarımız hadlerini canları pahasına bildirmişlerdir. Biz şehit çocuklarıyız ülkemizin düşmanlarına gereken cevabı veririz" dedi.

Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, "Milletimizin kendi iradesi doğrultusunda yönetimde söz sahibi olmasını sağlayan cumhuriyetin kurulması tarihte bir dönüm noktasıdır" diye konuştu.

Halk oyunları gösterilerinin de yapıldığı törende öğrenciler arasında yapılan 'cumhuriyet' konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Cumhuriyet Koşusu'na katılarak derece alan sporculara da madalyaları verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!