'HOCALARIN HOCASI' GENÇLERE UMUT OLDU

Güncelleme Tarihi:

HOCALARIN HOCASI GENÇLERE UMUT OLDU
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2019 10:18

Bugüne kadar bini aşkın öğrenciye burs vererek onların hayatlarına dokunan Antalya Çağdaş Eğitim ve Kültür Vakfı (ANTÇEV), yapımı süren merkez binasını Türkiye’nin önde gelen insanlarından, hocaların hocası olarak adlandırılan Prof. Dr. Nermin Abadan Unat ve oğlu Mustafa Kemal Abadan’ın büyük desteğiyle tamamlamaya çalışıyor. Merkezin bitmesi halinde burs verilecek öğrenci sayısı da artırılacak.

Haberin Devamı

ABADAN AİLESİNDEN ANTÇEV’E BÜYÜK KATKI

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin (SBF), ilk kadın asistanı, ilk kadın doçenti ve ilk kadın profesörü olan Nermin Abadan Unat, 98 yaşında olmasına karşın hala çalışıyor, üretiyor. Türkiye’nin okumuş-yazmış bütün kadınlarına seslenerek, “İnzivaya çekilmeye, emekliye ayrılmaya hakkınız yok. Çalışmak zorundasınız. Bu ülke insanını, kadınını, çocuklarını yetiştirmek için çalışmalısınız. Ben bütün hayatım boyunca çalıştım, hâlâ da çalışıyorum” diyen siyaset sosyoloğu, çevirmen ve iletişim bilimci Nermin Abadan Unat ile mimar oğlu Mustafa Kemal Abadan, Antalya’da eğitim alan üniversite öğrencilerine de umut oldu.

HOCALARIN HOCASI GENÇLERE UMUT OLDU

ÖĞRENCİ EVİ VE KÜLTÜR MERKEZİ OLACAK
Unat ailesi, Antalya’da 1995 yılında 228 gönüllüyle kurulan ve gönüllülerin bağışlarıyla bugüne kadar bini aşkın öğrenciye burs veren Antalya Çağdaş Eğitim ve Kültür Vakfı’nın (ANTÇEV) içerisinde öğrenci evi ile kültür ve sanat merkezi olacak vakıf merkezi için önemli bir yardımda bulundu.

Haberin Devamı

HOCALARIN HOCASI GENÇLERE UMUT OLDU

YÜZDE 80’İ TAMAMLANDI
Vakıf merkezinin 2019 yılı başı itibariyle yüzde 80’inin tamamlandığını dile getiren ANTÇEV Başkanı Sema Ekeke, “Kimisi ayni kimisi nakdi olmak üzere yüzlerce yardımseverden destek aldık. Bu yardımlar arasında ABD’de yaşayan Türk Hayırseverler tarafından kurulmuş ‘Turkish Philanthropy Funds’ isimli bir fon ile yaklaşık üç yıldır partnerlik yapıyoruz. Partnerlik kurallarına uygun olarak hazırladığımız vakıf merkezi projemize bu fon aracılığıyla Abadan ailesince bizler açısından azımsanmayacak miktarda hibe yardımı yapıldı. Prof. Dr. Nermin Abadan Unat’a Amerika’da yaşayan oğlu mimar Mustafa Kemal Abadan’a duyarlılıkları için teşekkür ederiz” dedi.

HOCALARIN HOCASI GENÇLERE UMUT OLDU

DESTEK BEKLİYORUZ
Binanın Atatürk’ün Samsun’a çıktığı tarihin 100’üncü Yıl dönümünde yani 19 Mayıs 2019’da hizmete açmayı planladıklarını dile getiren Ekeke, “Merkezi tamamlamak için biraz daha kaynağa ihtiyacımız var. Umuyoruz ki Antalya halkı gereken duyarlılığı gösterecektir” dedi. Şu anda 65 üniversite öğrencisine burs verdiklerini dile getiren Ekeke merkezin tamamlanması halinde bu sayıyı 100’e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Haberin Devamı

HOCALARIN HOCASI GENÇLERE UMUT OLDU

BİLİM VE SANAT YUVASI OLACAK
Kızılsaray Mahallesi’nde bulunan 5 katlı 2 bin metrekare alana sahip Vakıf merkezinde, merkez ofisin yanı sıra yapılacak öğrenci evleriyle gençlerin barınma sorunu çözülecek. Merkezde ayrıca kültür, bilim ve sanat faaliyetlerinin yürütüleceği mekanların yanı sıra vakfa gelir sağlaması için ticari alanlar da bulunacak.

 

BAKMADAN GEÇME!