Hayırseverlerden bir okul daha

Güncelleme Tarihi:

Hayırseverlerden bir okul daha
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2018 14:14

Hayırseverlerden bir okul daha

Haberin Devamı

 

Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA) - ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde turizmci Kara ailesi tarafından yaptırılacak olan Hacı Sultan- Mehmet Kara Ortaokulu'nun temeli atılacak.

Manavgat'ta hayırseverler tarafından yaptırılan okullara bir yenisi daha ekleniyor. Anne ve babaları adına Manavgat'a 24 derslikli ortaokul yapımı için 2014 yılında dönemin Antalya Valisi Sebahattin Öztürk ile protokol imzalayan hayırsever turizmci Kara ailesinin yaptıracağı ortaokulun temeli önümüzdeki günlerde atılacak. Hacı Sultan- Mehmet Kara Ortaokulu, Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ormandan tahsis edilen Kavaklı Mahallesi 6537 sokak no 1/1 adresindeki 16 bin 331 metrekarelik alanda yaptırılacak. Okulun 2019- 2020 eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi planlanıyor.

Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Sarıdemir, eğitime yapılan yatırımların geleceğe yapılan yatırım olduğunu belirterek, "Antalya Valiliği ve hayırsever turizmci Kara ailesi arasında imzalanan protokol gereği Manavgat'a 24 derslikli ortaokul yapılacak. Bu protokol kapsamında Fehmi Kara, Ahmet Kara ve Ramazan Kara kardeşler Manavgat'ta anne ve babaları adına 24 derslikli ortaokul yaptırmak için çalışmalara başladı. Okulumuz inşallah 2019- 2020 eğitim öğretim yılında hizmete girmiş olacak. Şimdiden hayırsever Kara ailesine eğitime vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

DİĞER OKUL YATIRIMLARI

Manavgat Şelale Mahallesi 3547 sokakta 32 derslikli ilkokul ve ortaokul inşaatına başlandığını da kaydeden Sarıdemir, 1000 öğrencinin öğrenim göreceği okulun 2019- 2020 eğitim öğretim yılında hazır olacağını aktardı. Sarıdemir, daha önce Karacalar Mahallesi'nde ilkokul, ortaokul, Anadolu lisesi ve spor salonu yaptıran Seyhan Cengiz Turhan'ın, 3 derslikli bir ana okulu yaptırmak için Antalya Valiliğinde protokol imzaladığını da aktardı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!