Hastanede sanat kursu

Güncelleme Tarihi:

Hastanede sanat kursu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2017 14:19

Hastanede sanat kursu

Haberin Devamı

 

KUMLUCA, (DHA) - KUMLUCA Devlet Hastanesi'nde, 'Unutulmaya Yüz Tutmuş El Sanatlarının Canlandırılması Projesi' kapsamında hastalara 'Kabak Oymacılığı ve Süsleme Sanatı' eğitimi veriliyor.
Kumluca Devlet Hastanesi, İlçe Halk Eğitim Merkezi (HEM) ve İş-Kur İl Müdürlüğü işbirliğiyle 'Unutulmaya Yüz Tutmuş El Sanatlarının Canlandırılması Projesi' kapsamında Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi'nde tedavi gören hastalara yönelik düzenlen 'Kabak Oymacılığı ve Süsleme Sanatı' kursunu tamamlayan 7 hastaya sertifika verildi. Sertifika törenine, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, İlçe HEM Müdürü Yusuf Tekdemir, Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ayşegül Alkan, kurs eğitmenleri, kursiyerler ve yakınları katıldı. Kursiyerlere başarı belgeleri Belediye Başkan Hüsamettin Çetinkaya tarafından verildi.
Dr. Ayşegül Alkan, Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi'nde 25 kayıtlı hastanın tedavi gördüğünü belirtti. 40 gün süren 'Kabak Oymacılığı ve Süsleme Sanatı' kursuna 7 hastanın katıldığını belirten Dr. Alkan, "Rehabilite edilen hastalarımızın topluma katılması ve sosyalleşmeleri için tertip edilen kurs başarıyla tamamlandı. Hastalarımız İş-Kur'un katkılarıyla bu kurstan cüzi miktar da olsa bir gelir elde etti, hem de unutulmaya yüz tutmuş bu çok güzel sanatı öğrendiler. Kursa katılma öz güveni göstererek hastalarımızı tebrik ediyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!