Hastaların eserleri beğeniye sunuldu

Güncelleme Tarihi:

Hastaların eserleri beğeniye sunuldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2017 11:35

Hastaların eserleri beğeniye sunuldu

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesindeki Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi'nde (TRSM) tedavi gören hastaların yaptığı el emeği ürünler sergilendi.

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi markiz alanında kurulan sergide TRSM'de tedavi gören hastaların eserleri yer aldı. 24-26 Mayıs tarihlerinde yapılan sergiden elde edilen gelirin hastaların TRSM'de yapacağı etkinlik ve aktivitelerde kullanılacağı kaydedildi.

Aşır Aksu Hastanesi içerisinde 15 Mayıs 2012 tarihinde hizmet vermeye başlayan merkezde rehabilitasyona uyumlu 974 şizofreni hastasına hizmet verilirken, kayıtlı hastaların farklı günlerde merkezdeki etkinliklere katılarak iş ve uğraş terapileriyle motive olduğu belirtildi. Merkezde günlük ortalama 30 hasta bulunduğu kaydedildi. Psikiyatri uzmanı, psikolog, 2 psikiyatri hemşiresi, iş ve uğraşı terapisti ve temizlik personelinin görev yaptığı TRSM'de, merkeze devamı sağlanan hastaların farmakolojik tedavilerinin takip edildiği, merkeze devamı sağlanamayan hastaların da ya kendileriyle ya da yakınlarıyla irtibata geçilerek evde ziyaretlerinin gerçekleştirildiği belirtildi.

Merkezde ya da evde takip sırasında herhangi bir sebeple hastalığı alevlenen, kendine ya da çevresine zarar verme potansiyeli taşıyan hastaların da psikiyatri kliniğine yatışının sağlandığı, bunların dışında yine merkezde hasta ve hasta yakınlarına psiko eğitim, uygun hastalara sosyal beceri eğitimi verildiği, hastaların ilgilerine ve kişilik özelliklerine göre uygun uğraşı alanları planlanarak uğraşı terapilerine katılımlarının programlandığı, uygun olan hastalarla grup terapileri düzenlemelerinin gerçekleştirildiği aktarıldı. Yapılan çalışmalar sırasında da başarılı oldukları tespit edilenlerle hastaların kendi talepleri doğrultusunda bakım merkezleri ve uygun iş yerlerine yerleştirilmeleri için irtibat kurulduğu belirtildi. Ayrıca hastaların merkeze ulaşımı için Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Meltem kapısı önünden saat 09.00'da Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi'ne ücretsiz olarak ulaşım sağlandığı ve yine 15.30'da dönüş hizmeti verildiği kaydedildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!