HAFTALIK İZİN KRİZ YARATTI

Güncelleme Tarihi:

HAFTALIK İZİN KRİZ YARATTI
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2022 10:01

Ticaret Bakanlığı’nın berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapanmasına yönelik olarak 1 Ocak 2023 tarihine ertelenen kararı Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Antalya Berberler Odası’nı karşı karşıya getirdi.

Haberin Devamı

TİCARET Bakanlığı’nın berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapanmasına yönelik olarak 1 Ocak 2023 tarihine ertelenen kararı Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Antalya Berberler Odası’nı karşı karşıya getirdi. ATSO Başkanı Ali Bahar, kapanma uygulamasının sektöre zarar verdiğini savunarak kararın tümden iptal edilmesi gerektiğini vurgularken, Antalya Berberler Odası Başkanı Yüksel Uzun, “Berber esnafına yönelik yapılan açıklamayı talihsiz buluyoruz” dedi.

HAFTALIK İZİN KRİZ YARATTI

ŞİKÂYETLER VAR
Kararın, Antalya gibi özellikle turist yoğunluğunun fazla olduğu kentlerde esnafın kazanç kaybına ve hizmetin aksamasına neden olacağını belirten Bahar, uygulamanın merdiven altı, kaçak çalışan işletmelere yarayacağını, işyerlerinin haftanın bir günü kapanıp kapanmama konusundaki kararı kendisinin vermesi gerektiğini savundu. Bahar, konuyla ilgili üyelerden çok sayıda şikayet geldiğini belirterek şöyle dedi:

Haberin Devamı

DENGE BOZULUR
“Özellikle kozmetik ve kişisel bakım komitemiz aracılığıyla yönetim kurulumuza çok sayıda talep geliyor. Üyelerimiz Antalya gibi turizmin amiral gemisi olan bir kentte, bir günlük dahi olsa kapanma uygulamasının kendilerine zarar vereceğini belirtiyorlar. Antalya gibi özellikle turist yoğunluğunun fazla olduğu, 7/24 yaşayan bir şehirde arz-talep dengesini bozar, esnafın kazanç kaybına ve hizmetin aksamasına neden olur.”

KAÇAKLAR ARTAR
“Kapanma, otel ve AVM içerisinde bulunan bu tür işletmelerde hem kiracı-yönetim açısından hem de misafirler açısından sorunlara neden olur. En önemlisi merdiven altı, kaçak çalışan işletmelerin ekmeğine yağ sürmekle kalmaz, ciddi bir vergi kaybına da neden olur. İşletmesini haftanın bir günü kapatıp tatil yapmak isteyen işletme, bunun kararını kendisi vermelidir. ATSO olarak talebimiz, 1 Ocak’ta yürürlüğe girmesi planlanan kararın yeniden iptal edilmesi değil, kararın tümden iptal edilmesidir.”

Haberin Devamı

HAFTALIK İZİN KRİZ YARATTI

BİZE SORMADILAR
Açıklamanın sektör temsilcilerine yetirince danışılmadan yapıldığını savunan Berberler Odası Başkanı Uzun, “ATSO Başkanı 1700 üyemizi yok sayarak talihsiz bir açıklama yapmıştır. Berber esnafının da bir aile reisi olduğunu, çocukları ve komşularıyla hayatı paylaştığını başta Bahar olmak üzere bu uygulamanın karşısında olan herkesin bilmesini istiyoruz” dedi.

KONUYU ÇARPITMAYIN
Uzun, şöyle devam etti: “Esnafın bir gün kapanması iddia edildiği gibi sektörümüze zarar vermez, dinamizm kazandırır. Bu husus da en iyi bilecek olan sektörün temsilcileridir. Bu konunun çarpıtılması esnafımıza zarar verir. Hükümet ve Bakanlığımız bu hususta esnafın sesini dinlemiş ve yerinde bir karar almıştır. Şunu açıkça ilan edelim ki bütün esnafımız haftada bir gün izin yapmaktan memnundur. Bizler kazanılan haklarımızın kaybı için değil, yeni haklarımızın seslendirilmesini için destek istiyoruz. Sayın Bahar da berber esnafının meslek hastalıkları sebebiyle erken emekli olması noktasında verdiğimiz ortak mücadeleye destek verebilir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!