Hadrianus önü yenileniyor

Güncelleme Tarihi:

Hadrianus önü yenileniyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2016 11:29

Hadrianus önü yenileniyor

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediyesi, eski Antalya Kaleiçi'nin çepeçevre saran tarih surlar üzerinde yaygın ismiyle 'Üç Kapılar' ya da tarihi adıyla 'Hadrianus Kapısı'nın hemen yanı başındaki parkı yeniden düzenliyor.

Muratpaşa Belediyesi, Kaleiçi'ni çepeçevre saran tarih surlar üzerinde, M.S.130 yılında Roma İmparatoru Hadrian'ın kente gelişi anısına yapılan ve Roma döneminin Antalya'da en iyi korunan eserlerinden olan 'Üç Kapılar' ya da tarihi adıyla 'Hadrianus Kapısı'nın hemen yanı başındaki parka ilişkin proje çalışmalarını tamamladı. Sur duvarları yüksekliğinde ağaçlarla kaplı, küçük ancak Antalya'nın yaz sıcaklarında kısa bir mola arayanların, Kaleiçi'nin dar sokaklarında yorulup dinlenmek isteyenlerin sıklıkla tercih ettiği parkta çalışmalar turizm sezonunun sona ermesiyle başlayacak.

Aynı zamanda Atatürk Caddesi'ni eski kent Kaleiçi'ne bağlayan aksta yer alan parkta yapılacak çalışmayla yeni Antalya'dan eskiye geçiş sağlanacak. Projede bu amaçla güneş formu benimsendi. Park, yer aydınlatmalarıyla birlikte güneş formunda bitki tarhları, oturma grupları ve Kaleiçi'nin dar sokaklarıyla uyum içinde patikalarla yenilenecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!