Gençlerden Kadir Gecesi ve sahur etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Gençlerden Kadir Gecesi ve sahur etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2018 11:41

Gençlerden Kadir Gecesi ve sahur etkinliği

Haberin Devamı

 

KUMLUCA, (DHA) - ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde 4 yıl önce üniversiteli gençler tarafından kurulan Ardıç Ağacı Grubu tarafından Ortaköy Mahallesi'nde Kadir Gecesi ve Sahur etkinliği düzenledi.

Ardıç Ağacı Grubu tarafından ilçe merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki Ortaköy'de 4 yıl önce kendi aralarında ve mahalleli iş insanlarının da yardımıyla başlatılan sahur geleneği bu yıl da devam etti. Etkinliğe Belediye Başkanı Yusuf Göven, eski Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Ak Parti İlçe Başkanı Arif Yavuzer, Kumluca Müftüsü Hacı Kahraman ve mahalle muhtarları da katıldı.

Yatsı ve teravih namazlarından sonra gençler camiye gelen cemaate çeşitli ikramlarda bulundu. Sahura yakın da seralardan topladıkları domates, salatalık ve karpuzların yanı sıra bağış ve kendi imkanlarıyla aldıkları yiyecekleri de cami cemaatine ikram etti.

Ardıç Ağacı Grubu'nun Temsilcisi İlyas Çetin, "Mahallemiz ilçe merkezine 10 kilometre uzaklıkta. 4 yıl önce mahallemizin tanıtımı ve mahalle halkımızla kaynaşmayı temin etmek için böyle bir etkinlik başlattık. Mahallemiz doğal ve temiz havasıyla yerleşmeye müsait bir alandır. Mahallemizde tadı ve aroması çok güzel zeytin yetişir. Ayrıca halkımız serada domates, salatalık, biber ve karpuz yetiştirir. Katılımcılara kendi ürettiğimiz sebzelerden ikram ediyoruz. Bu yıl arkadaşlarımızın birçoğu mahallede olmamasına rağmen biz mahallede kalan arkadaşlarımız ve mahalle gençleriyle bu geleneği yaşatmaya çalıştık. Bizlere destek veren ağabeylerimize, teyzelerimize ve gençlerimize teşekkür ediyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!