GENÇ DİNOZORLAR’DANFİLM GÜNLERİ

Güncelleme Tarihi:

GENÇ DİNOZORLAR’DANFİLM GÜNLERİ
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2020 09:02

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Suat Erdöl’ün üniversiteden yetişen genç sinemacılarla kurduğu ‘Genç Dinozorlar’ ekibi, bugüne kadar çektikleri filmleri mayıs ayı boyunca film tutkunlarıyla buluşturacak. 

Haberin Devamı

AKDENİZ Üniversitesi’nin (AÜ) sinemaya gönül vermiş isimlerini buluşturan Genç Dinozorlar ekibi, karantina günlerinde bir festival ortamı yaratarak beyaz perdeye kazandırdıkları filmleri, bir etkinlik takvimi dahilinde Youtube kanalı aracılığıyla yayınlamaya hazırlanıyor. Koronavirüs salgını nedeniyle izolasyon koşullarının devam ettiği mayıs ayında bir hafta boyunca her akşam saat 21.00’de bir film gösterimde olacak. 

GENÇ DİNOZORLAR’DANFİLM GÜNLERİ

BİR HAFTALIK PROGRAM

Yönetmen ve yapımcılığı Suat Erdöl, senaryosu Sibel Göydağ Çakmak, çekimleri ve kurgusu Oktay Şenol ve Mehmet Zeki Sancar, grafik tasarımı Ali Aşiran ve müziği Alican Öz tarafından yapılan filmler, 17 – 23 Mayıs günleri arasında  yayınlanacak programda şöyle sıralandı: “Ulusal Smyrna Kısa Film Festivali’nde belgesel dalında birincilik ödülü alan ‘Akdeniz’in Çocukları’, Marmaris Film Festivali’nde gösterime giren ‘Bu Şehirde Sanatçı Olmak’, Bornova, AFSAD, Akbank film festivallerinde yer alan ‘Tünel’, çekimler üzerine bir belgesel olan ‘Fotomontaj’, Sabancı ve Boğaziçi film festivallerinin programına alınan Kafes, Kızılay için ‘hayatın kısalığı ve anın paylaşılması’ temasıyla hazırlanan ‘Döngü’ ve Dostluk Kısa Film Festivali’ne giren ‘Bir Ben Var’.”

ÇABAMIZ İLHAM OLSUN

Haberin Devamı

Genç Dinozorlar adlı ekibin kurucusu, Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Suat Erdöl, etkinliğin amacını şöyle anlattı: “Kısa filme olan ilgi her dönem artarak sinema okullarındaki öğrenciler ve amatör sinema meraklıları için heyecan verici boyutlara geliyor. Teknolojinin bir cep telefonuna sığdırıldığı dünyalarda video çekmek eskisinden daha kolay bir hal aldı. Herkesin kameraman herkesin yönetmen olduğu bu dönemde kısa videoların ve kısa filmlerin ruhundan çok ödün verdiğini gözlemledik. Akdeniz Üniversitesi’nden bir avuç insan ne yapabilirimi düşündü, sinema ve kısa film adına Antalya’da yoğun uğraşlarla önemli filmlere imza attı. Bütün bu çaba yeni sinemacılara ilham versin diye ödül aldığımız filmlerimizi bu süreçte yayınlama kararı aldık.”

MERAKLILARA DİPNOTLAR

Haberin Devamı

Sinemaya gönül vermiş iletişim mezunlarını dar vakitlerde ve kısıtlı imkânlarla film çekmek üzere bir araya getiren Genç Dinozorlar Ekibi, kendi sinema deneyimlerinden derledikleri önerileri de ‘Kısa Film Meraklıları İçin Dipnotlar’ başlığıyla yayınladı: • Öncelikle öyküyü yalın bir dille iyi anlatın.• Filmin olmazsa olmazı ses. Bu konuda harici ses kayıt cihazı kullanabilirsiniz. Doğal seslerin yeri bambaşka• Doğal ışık kullanmaya çalışın.• Kendinize yakın bulduğunuz bir yönetmen vardır. O yönetmenin tüm filmlerini izlemeniz ciddi bir eğitim olacaktır.• Herkesin elinde bir kameranın ve herkesin yönetmen olduğu şu dönemde farklı olmak için çaba göstermelisiniz. • İleride uzun metrajlı film çekmek istiyorsanız mutlaka kısa film çekmelisiniz.• İstanbul’da ısrar etmek yerine okuduğunuz, yaşadığınız şehirde film çekin.• Beğenilir miyim, yeterli miyim demeden denemek için elinize kamerayı alın.
Foto1: Genç Dinozorlar ekibiFoto2: Filmlerden görüntüler

BAKMADAN GEÇME!