Finike'de satranç ve mangala turnuvası

Güncelleme Tarihi:

Finikede satranç ve mangala turnuvası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2018 11:04

Finike'de satranç ve mangala turnuvası

Haberin Devamı

 

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA) - FİNİKE Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) tarafından organize edilen 'Batı Antalya Satranç ve Mangala Turnuvası' sona erdi.

Finike Spor Salonu'nda yapılan turnuvanın açılış bölümüne Kaymakam Bahattin Alp Arslanköylü, Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Milli Eğitim Müdürü Hüsnü Karataş, Gençlik ve Spor İlçe Müdür vekili Fikret Özen, Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa İmamoğlu, TSF İl Temsilcisi Osman Akdoğan, eğitimciler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Nisan ayında Finike, Kumluca, Demre, Kaş ve Elmalı ilçelerinde ilk, orta ve lise düzeyinde yapılan seçmelerde ilk üç dereceyi elde eden sporcuların katıldığı Batı Antalya Satranç ve Mangala Turnuvası çekişmeli karşılaşmalara sahne oldu.

5 maç üzerinden yapılan müsabakalar sonrasında kendi kategorilerinde ilk 5 dereceyi elde eden sporculara kupaları verilirken, görev yapan hakemlere ise plaket sunumu yapıldı. Ayrıca Finike Belediyesi dereceye giren sporcuları değişik miktarlarda parayla ödüllendirdi.

Turnuvanın satranç lise öğrencileri kategorisinde Uğurcan Tay birinciliği, Alperen Telatar ikinciliği, Eray Tuncer üçüncülüğü elde ederken; ortaokullar kategorisinde Emirhan Efe Çalık birinci, Batuhan Demir ikinci, Kaan Salih Korkmaz üçüncü oldu. İlkokullarda ise ilk üç sıra Çağan Ilgar Güzel, Zeren Hanife Yalçın ve Aytuğ Burak Sağır şeklinde oluştu.

Halk arasında çukur, yalak gibi isimlerle de anılan mangala oyunu lise öğrencileri kategorisinde Meryem Esen birinci, Eren Cümen ikinci, Emre Ayaz üçüncü oldu. Ortaokullarda Hüseyin Orçun Balcı birinciliği, Seda Dirlik ikinciliği, Efe Savran üçüncülüğü elde etti. İlkokullarda Pakize Pelen Çimen birinci, Kayra Erduyan ikinci, Alperen Turan üçüncü oldu.

Turnuvaya katılan TSF yetkilileriyle görüştüklerini açıklayan Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, ulusal veya uluslararası düzeyde bir turnuvaya ev sahipliği yapmaya hazır olduklarını söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!