Finike Belediyesi'nde eylül meclisi

Güncelleme Tarihi:

Finike Belediyesinde eylül meclisi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2018 11:57

Finike Belediyesi'nde eylül meclisi

Haberin Devamı

 

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)- FİNİKE Belediyesi'nin eylül ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. 
Finike Belediyesi eylül ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu'nun yönettiği oturumla yapıldı. Toplantıda önergelerle birlikte 12 gündem maddesi görüşüldü. Toplantıda imara ilişkin konular komisyona sevk edilirken, Sahilkent Mahallesi'nde yüzlerce hak sahibi bulunan 300 parsel konusu ele alındı. Başkan Sarıoğlu, 300 parselde başvuru bedelini kaçıran bazı hak sahiplerinin yeni hak tanınması için talepte bulunduğunu söyledi. Başkan Sarıoğlu, yaklaşık 12 kişi olduğu belirtilen bu vatandaşlar için yeni hak verilip, verilmemesi konusunda meclis üyelerinin görüşlerini sordu.
Meclis üyeleriyle yapılan değerlendirmenin ardından 300 Parsel Uygulama Esasları Yönergesi'nde değişiklik yapılmasına karar verildi. Başvuru bedelini kaçıranlar için 30 Eylül tarihine kadar, satın almaya yönelik talep formu süresi için de 20 Eylül tarihine kadar süre tanındı.
Toplantıda Sahilkent Mahallesi'ndeki yeni devlet hastanesi rekreasyon alanına yapılması planlanan eczanelerin 10 yıl süreyle kiraya verilmesine ilişkin yetki talebi görüşüldü. Yetki talebi oy çokluğuyla kabul edildi. Ayrıca gündem dışı 8 adet yapılması planlanan dükkanların kiraya verilmesine ilişkin esasların ve ihale şartlarının belirlenmesi için çalışma yapılması kararlaştırıldı.
2018- 2019 yılı için taşımalı eğitim kapsamında ve ihtiyaç sahibi olarak belirlenen öğrencilerin servis ücretlerinin ödenmesine ilişkin madde ise bir sonraki meclis toplantısında görüşülmek üzere geri çekildi. Toplantıda ayrıca CHP Belediye Meclis Üyesi Mustafa Geyikçi, belediyeye ait şirketin faaliyet alanları, yönetiminde kimlerin olduğu, satışlar, işletmelerde satış ve hizmete yönelik müşteriye makbuz verilip verilmediği, denetim yapılıp yapılmadığına ilişkin bilgi sahibi olmak istediklerini kaydetti. Başkan Sarıoğlu da şirket hesaplarıyla ilgilenen mali müşaviri toplantıya davet etmek suretiyle meclis üyelerinin merak ettiği konular hakkında bilgi verilebileceğini söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!