'Fındıkkıran' sezona veda etti

Güncelleme Tarihi:

Fındıkkıran sezona veda etti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2017 13:23

'Fındıkkıran' sezona veda etti

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Devlet Opera Balesi'nce (Antalya DOB) Aralık 2015'te prömiyerini yaptığı 'Fındıkkıran' balesini son kez sahneledi.
'Fındıkkıran ve Fareler Kralı' öyküsünden uyarlanan 2 perdelik 'Fındıkkıran' balesi Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde son kez izlendi. 'Şeker Perisi' rolünde Laroslava Volkova, 'Şeker Prens' rolünde ise Tolga Burçak'ın izleyici karşısına çıktığı eserde, 'Clara'yı Müge Ünal, 'Fındıkkıran Prens'i Tolga Burçak, 'Fındıkkıran'ı Umut Çaltekin, 'Drosellmayer'i Evren İskender, 'İyilik Perisi'ni Esra Taner ve 'Çiçek Valsi Prens'i Berkay Günay canlandırdı.
Tchaikovsky'nin bestelediği son bale olan, yeni yıl kutlamalarıyla da özdeşleşmiş ve dünyaca ünlü bale toplulukları tarafından yeni yıl öncesi sahnelenen 'Fındıkkıran' balesinin reji ve koreografisini Mehmet Balkan üslendi. Temsilde, Türkiye'nin en başarılı orkestraları arasında gösterilen Antalya DOB Orkestrası'nı şef Hakan Kalkan yönetti. Lale Balkan'ın sahne yönetmeni olduğu eserin dekor tasarımını Gürcan Kubilay, kostüm tasarımını Aydan Çınar ve ışık tasarımı da Mustafa Eski hazırladı.
MACERA RÜYADA BAŞLIYOR
Yapıtta, Clara, yılbaşında hediye olarak, amcası Drosellmayer'den kurşun bir asker (Fındıkkıran) satın alıyor. Clara'nın aldığı hediyeyi kıskanan kardeşi Fritz, Fındıkkıran'ın kendisinin olmasını isterken oyuncak kırılıyor ve Clara bu duruma çok üzülüyor. Yılbaşı partisi bittiğinde tüm konuklar ayrılıyor, uykusu kaçan Clara oyuncağını merak ediyor. Yılbaşı ağacının altına giden Clara, orada uykuya dalıyor, rüyasında maceradan maceraya koşuyor.
Keyifle izlenen, dekor, kostüm ve ışık efektleriyle de gözleri kamaştıran 'Fındıkkıran' ayakta alkışlanırken, eserin yaratıcıları ve rol alan sanatçılar da son kez izleyicilerini selamladı. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!