Festival filmleri talep görmedi

Güncelleme Tarihi:

Festival filmleri talep görmedi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2016 12:03

Festival filmleri talep görmedi

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da festival filmlerinin gösterimi için 'Başka Sinema' oluşumuyla yapılan anlaşma, talep olmadığı gerekçesiyle iptal edildi.
Ulusal ve uluslararası platformlarda beğeni kazanan filmlerin, yepyeni bir seans yapısıyla sinemaseverler ile buluşması amacıyla M3 Film ve Kariyo Ababay Vakfı işbirliğiyle hayata geçirilen 'Başka Sinema' oluşumu, Antalya'da beklenen ilgiyi görmedi. Başka Sinema oluşumu, Plaza 2000 işbirliğiyle festival filmlerini Antalya halkıyla buluşturuyordu. Bu kapsamda her gün 3 ayrı film gösterimi gerçekleştirildi. Film geceleri, kısa filmler, belgeseller, kült filmler, ön gösterimler yapıldı.
ANLAŞMA İPTAL EDİLDİ
Plaza 2000 yönetimi, gösterimlere ilgi olmadığı, bazen filmlere sadece bir kişinin geldiği gerekçesiyle Başka Sinema ile anlaşmasını iptal ettiğini açıkladı. Yetkililer, talep olması halinde özellikle festival filmleri gösterimi yapmak istediklerini söyledi. Başka Sinema ekibi ise film gösterimleri için sinema aradıklarını, bu konuda destek beklediklerini açıkladı. Sinemaseverler de filmlerle ilgili yeterli duyuru yapılmadığı için haberdar olmadıklarını, 'Başka Sinema' kapsamında gösterimi yapılan filmleri izlemek istediklerini aktardı.
ÖDÜLLÜ FİLMLER GÖSTERİLİYOR
Özellikle genç sinemaseverleri yönetmen ve oyuncularla bir araya getirme amacı güden oluşum, festival filmlerinin gösterimini 'Bize her gün festival' sloganıyla tüm yıla yayma hedefi taşıyor. Oluşum, aynı zamanda ulusal ve uluslararası platformlarda beğeni kazanan, fakat Türkiye'de vizyona girmekte zorlanan filmleri de izleyiciyle buluşturuyor. Türkiye'de Mayıs 2015 itibariyle 6 şehir ve 16 sinemayla işbirliği olan Başka Sinema'da, annelerin bebekleriyle gidebileceği 'Sinebebe' adlı gösterimlerin yanında, her çarşamba 'Sürpriz Film Gecesi', 'Kısa Film Gecesi', 'Belgesel Gecesi', 'Ön Gösterim Gecesi', 'Kült Film Gecesi' ve 'Kaçırmadınız' gibi birçok özel seçkinin olduğu 'Başka Çarşamba Geceleri' düzenleniyor.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!