Federasyonlar Boyutuyla Türk Sporunun Geleceği Çalıştayı'nın ardından

Güncelleme Tarihi:

Federasyonlar Boyutuyla Türk Sporunun Geleceği Çalıştayının ardından
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2014 12:14

- Okul Sporları Federasyonu Başkanı Pala: - "Bu çalışma, Türk sporunun sorunlarının tartışıldığı ve bunların nasıl çözülmesi gerektiğinin dile getirildiği bir toplantı oldu" - Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Çolakoğlu: - "Uygulanabilir önerilerin hayata geçmesi, önümüzdeki süreçte sporun gerek sonuç odaklı gerekse sağlık amaçlı gelişimine katkı sağlayacaktır"

Haberin Devamı

ANTALYA (AA) - Antalya'da düzenlenen ve iki gün süren Federasyonlar Boyutuyla Türk Sporunun Geleceği Çalıştayı'nda Türk sporunun sorunları tartışıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Antalya'daki Belek Turizm Bölgesi'ndeki bir otelde düzenlenen çalıştayın ardından Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ayhan Pala, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalıştayda Türk sporunun sorunlarının masaya yatırıldığını, verimli ve çok kapsamlı bir çalışma olduğunu söyledi.

Toplantıda güzel fikirlerin ortaya çıktığını görmekten son derece mutlu olduğunu dile getiren Pala, şöyle konuştu:

"Bu çalışma, Türk sporunun sorunlarının tartışıldığı ve bunların nasıl çözülmesi gerektiğinin dile getirildiği bir toplantı oldu. Bundan sonra alınacak kararlar, uygulama aşamasında değer kazanacaktır. İnanıyorum ki devletimiz alınan kararları en iyi şekilde uygulamaya koyacaktır. Bundaki en büyük güvencemiz, toplantının yapılmasına emek ve destek veren, bizlerin burada olmasını sağlayan Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'tır. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Onun sayesinde Türk sporunun sorunları tartışıldı. Güzel sonuçlar çıktı."

Haberin Devamı

Pala, toplantıda federasyonlarının alanı olan Türkiye'deki ve dünyadaki okul sporlarını da tartışma fırsatı bulduklarını, neyin nasıl yapılması gerektiğinin cevabını bulmaya çalıştıklarını anlattı.

- "Uygulanabilir öneriler hayata geçmeli"

Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu da çalıştaydan çok faydalandığının altını çizerek, Türk sporunun gerek kulüpler, gerekse sporcular bazında bugünü, yarını ve geleceğinin tartışıldığını söyledi.

Türk sporunun geleceği ile ilgili yeni ve çok çeşitli öneriler yapıldığını bildiren Çolakoğlu, "Uygulanabilir önerilerin hayata geçmesi, önümüzdeki süreçte sporun gerek sonuç, gerekse sağlık amaçlı gelişimine katkı sağlayacaktır" dedi.

- Sporcu taraması tartışıldı

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Genel Başkanı Naci Arkan ise çalıştaya katılımın yüksek düzeyde gerçekleştiğini kaydederek, ortaya çıkacak eylem planlarının uygulamaya dökülmesi gerektiğine dikkati çekti.

Haberin Devamı

Çalıştayda federasyonların sporcu yetiştirme konusunda sıkıntıları olduğunun görüldüğünü ifade eden Arkan, sporcu yetiştirme konusunda federasyonlara bir takım maddi ve manevi imkanların tanınması, ülke genelinde sporcu taraması yapılması ve bunların spor okullarında yetiştirilmesi görüşlerinin tartışıldığını anlattı.

- "Bu tür çalıştayla sık sık yapılmalı"

Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Sağlık Kültür Spor Dairesi Spordan Sorumlu Koordinatör Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hakan Sunay da bu tür çalıştayların sık sık yapılması gerektiğini belirtti.

"Sporda gerçekten çok büyük sıkıntılarımız var" diyen Sunay, çalıştayda olimpiyatlarda başarılı olunmamasının nedenleri ve çözüm önerilerinin tartışıldığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!