Expo 2016'da İtalya milli günü kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Expo 2016da İtalya milli günü kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2016 14:03

Expo 2016'da İtalya milli günü kutlandı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - EXPO 2016 Antalya'nın resmi katılımcılarından İtalya, 'İtalya Milli Günü'nü özel bir programla kutladı.

İtalya Milli Günü etkinlikleri kapsamında Antalya'ya gelen İtalya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Ivan Scalfarotto, İtalyan Dış Ticaret ve Tanıtım Ajansı (ITA) Genel Müdürü ve CEO'su Piergiorgio Borgogelli, İtalya Büyükelçisi Luigi Mattiolo, Expo 2016 Antalya Ajansı Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök tarafından Expo 2016 VIP binasında karşılandı.

İtalya ve Türk milli marşlarının okunmasıyla başlanan törende, ilk olarak kürsüye İtalya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Ivan Scalfarotto çıktı. Scalfarotto, "İtalya, Türkiye'nin en önemli ekonomik ortaklarından biri. Türkiye'de 1300'den fazla İtalyan şirketi çalışmakta ve yaptıkları yatırımların tutarı 4,5 milyar doların üzerinde. Aynı zamanda bazı Türk firmaları da İtalya'da önemli yatırımlar yapıyor. Ayrıca, İtalya, Antalya Expo'suna çağrı yapan Türk Hükümeti'ne, yanıt veren ilk yabancı ülkelerden biridir" dedi.

Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Murat Esenli ise İtalya'nın Expo 2016'ya çok sayıda yetkiliden oluşan kalabalık bir heyetle katılmasının, iki ülke arasındaki sağlam ve köklü bağların önemli bir göstergesi olduğunu belirtti. Konuşmaların ardından Expo 2016 Antalya ziyaretçi defterini imzalayan Ivan Scalfarotto, davetlilerle İtalya Bahçesi'ni gezdi.

BENNATO ÖZGÜN YORUMUYLA BEĞENİ TOPLADI

Bahçe gezisinin ardından yapılan kokteylde, İtalya'nın ünlü müzisyenlerinden Eugenio Bennato, 10 dakikalık akustik bir performans sergiledi. Davete katılanlar sanatçıyı hayranlıkla dinledi.

İtalya Milli günü kapsamında, 'Don Kişot' ve 'Pinokyo' film müziklerinin yaratıcısı Eugenio Bennato, grubu Taranta Power eşliğinde Expo 2016 Antalya'da Küçük Amfi Tiyatro'da bir de konser verdi. İtalyan halk müziği Tarantella'yı, kendine özgü yorumuyla, dünyaya tanıtan Bennato, Napoli romantizmi, doğu mistisizmi, Akdeniz ezgileri ve Flamenko ateşini birleştirdiği, özgün melodileriyle yarattığı eserlerini seslendirdiği konserle büyük beğeni topladı.

Expo 2016 Antalya'nın simgesi Turkcell Expo Kulesi de İtalyan Milli Günü dolayısıyla İtalya bayrağının renklerine büründü.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!