En Yeni Antalyalılara sürpriz

Güncelleme Tarihi:

En Yeni Antalyalılara sürpriz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2018 16:07

En Yeni Antalyalılara sürpriz

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Devlet Hastanesi'nde 1-7 Ekim Emzirme Haftası dolayısıyla anne sütünün önemi ve emzirme hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlikte Büyükşehir Belediyesi'nin 'En Yeni Antalyalı' projesi kapsamında yeni doğum yapan annelere hediye takdim edildi.
Emzirme Haftası dolayısıyla Kepez Devlet Hastanesi'nde Başhekim Op. Dr. Ramazan Gürkan ve Büyükşehir Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanı Hatice Kayrakçı yeni doğum yapan annelere ziyarette bulundu. Hastanede yapılan etkinlikte servis, emzirme ile ilgili pankartlarla süslenerek anne sütünün önemi vurgulandı.  Annelere anne sütünün öneminin hem bebek hem de kendileri için fiziksel, ruhsal ve sosyal açıdan şifa kaynağı olduğu anlatıldı. Yeni doğum yapan annelere lohusa şerbeti ve lokum ikram edildi.
Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanı Hatice Kayrakçı da Büyükşehir Belediyesi'nin 'En Yeni Antalyalı Projesi' kapsamında yeni doğum yapan annelere çanta hediye etti. Çantanın içinde, battaniye, yastık, bebeğin ilk tekmelemesinden, ilk adım atmasına, ilk kelimesine kadar bütün evrelerini yazacakları günlük bulunuyor. Emzirme Haftasıyla ilgili anne sütünün önemine değinen Kayrakçı, "1 Mayıs'ta başlattığımız 'En Yeni Antalyalı' projemizde bugüne kadar 5457 bebeğe ve aileye ulaştık. Projenin Mimarı Ebru Türel'in hassasiyetleriyle Antalya merkez ve ilçe kamu hastanelerinde ziyaretlerimiz devam edecek" dedi.
Programın sonunda yeni doğum yapan anneler ve heyet, pasta keserek hatıra fotoğrafı çektirdi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!