Dünya Çocuk Hakları Günün’de Uçurtma Şenliği

Güncelleme Tarihi:

Dünya Çocuk Hakları Günün’de Uçurtma Şenliği
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2015 10:45

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği’nin(ALTİD) BAKA’dan aldığı hibeyle oluşturduğu “Gökkuşağı Engelsiz Halk Plajı”nda ‘Dünya Çocuk Hakları Günü’ nedeniyle uçurtma şenliği düzenlendi.
Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürlüğü yetkilileri, Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’in eşi Ceylan Tanrıseven, Alanya Gönüllüleri, anaokulu öğrencileri ve velileri, sivil toplum kuruluşları üyeleri, Alanya Kız Meslek Lisesi öğrencileri ve vatandaşlar 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle çocuk hakları konusunda farkındalık oluşturmak ve bu günde çocukların sesi olarak günlerini dilediklerince kutlamak amacıyla düzenlenen ”Uçurtma Şenliği’ne” katıldı. Bu özel günde çocuklar gönüllerince eğlendi.
ALTİD tarafından Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) desteğiyle hayata geçirilen “Gökkuşağı Engelsiz Halk Plajı”nda yapıldı.
Şenlik alanında konuşma yapan Ceylan Tanrıseven, “Böyle güzel bir organizasyon yapıldığı için teşekkür ediyorum. Çocuk Hakları konusunda farkındalık yaratmak için buradayız. Çocuklar bizim geleceğimizdir” dedi.
Çocuklarla birlikte uçurtma uçurarak hoş vakit geçiren Ceylan Tanrıseven, bu etkinliği düzenleyen ve emeği geçenlere teşekkür etti.
20 Kasım Çocuk Hakları Günü münasebetiyle düzenlenen uçurtma şenliği hakkında bilgi veren Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü Müdürü Ahmet Çelik, ”Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 20 Kasım 1989 tarihinde kabul edilen sözleşme 2 Eylül 1990 tarihinde yürürlüğe girmiş ve ülkemiz de dahil olmak üzere 142 ülke sözleşmeyi imzalamış ya da onay ve katılma yoluyla taraf devlet durumuna getirilmiştir. Ülkemiz, Çocuk Hakları Sözleşmesi’ni 2 Ekim 1995’te uygulamaya başlamıştır. 193 ülkenin taraf olduğu sözleşme en fazla ülkenin onayladığı insan hakları belgesidir. 3 kısım ve 54 maddeden oluşan sözleşme ile tüm dünya çocuklarının haklarını bilmesi, korunması, doğduğu andan itibaren sahip olduğu hakların güvenceye alınması, sosyal güvenlikten, sağlıktan yararlanması, yeterli beslenmesi, oyun oynaması, eğitim alması gerektiği, barış hoşgörü, kardeşlik ile her koşulda korunmaları gerektiği belirtilmiş ve çocuk haklarının korunması amaçlanan sözleşme ile taraf devletlerin maddelere kesinlikle uymaları gerektiği hükme bağlanmıştır.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının çocuklara yönelik görevleri arasında; çocukların her türlü ihmal ve istismardan korunarak sağlıklı gelişimini temin etmek ve öncelikle çocuk ilkesi ile aile içinde ve toplumda çocukların sağlıklı gelişimini desteklemek hedeflenmektedir” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!