DÜNYA BİZİ İZLEYECEK

Güncelleme Tarihi:

DÜNYA BİZİ İZLEYECEK
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2021 09:56

Geçen yıl pandemi nedeniyle yapılamayan Antalya Diplomasi Forumu (ADF), geniş katılımla 18-20 Haziran’da Belek Turizm Merkezi’nde bir kongre merkezinde gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

GEÇEN yıl KOVİD-19 salgını nedeniyle yapılamayan Antalya Diplomasi Forumu (ADF), geniş katılımla 18-20 Haziran’da Belek Turizm Bölgesi’nde bulunan bir kongre merkezinde gerçekleştirilecek. Sağlık Bakanlığı ile koordineli şekilde koronavirüs önlemleri alınarak fiili katılımla gerçekleştirilecek forumun açılış konuşmasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapacak. Erdoğan forumun ilk günü katılımcı devlet başkanlarına akşam yemeği verecek.

DİYALOG PLATFORMU
3 gün sürecek forumda, liderlerin, siyasetçilerin, önde gelen akademisyenlerin, düşünürlerin, kanaat önderlerinin, diplomatların ve iş insanlarının her yıl bir araya gelerek, küresel ve bölgesel meseleleri vizyoner bir bakış açısıyla ele almalarının sağlanması ve sorunlara çözüm önerileri getirecek bir diyalog platformu oluşturulması amaçlanıyor.

Haberin Devamı

TEMA: YENİKÇİ DİPLOMASİ
Forum hakkında bilgi veren ADF Koordinatörü ve Dışişleri Bakanlığı Enformasyon Genel Müdürü Büyükelçi Murat Karagöz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ev sahipliğinde yapılacak forumun ana temasının, “Yenilikçi Diplomasi: Yeni Dönem, Yeni Yaklaşımlar” olarak belirlendiğini söyledi.

BİNDEN FAZLA DAVETLİ
Karagöz, salgın riskine karşı tüm önlemleri aldıklarını belirterek, katılımcılara düzenli olarak Kovid-19 testi yapılacağını söyledi. Karagöz, 1000’den fazla davetlinin katılacağını, bunların içinde 10’dan fazla Afrikalı bakanın da olacağını ve forumda Afrika’ya yönelik özel etkinliklerin önemli bir yer tuttuğunu söyledi. Karagöz, forumun Kovid-19 salgını döneminde gerçekleşen ilk yüz yüze uluslararası etkinliklerden biri olacağını vurguladı.

DÜNYADA BİR İLK
Katılımcıların kendi ülkelerinin politikaları yerine “yaratıcı yeni fikirleri” müzakere etmesini amaçladıklarını belirten Karagöz, forumun entelektüel bir ortamda yapılacağını kaydetti. Karagöz, dünyada şu ana kadar merkezinde diplomasi olan bir forum düzenlenmediğini, ADF’nin kendi alanında dünyada bir ilk olacağını vurgulayarak, “Bundan dolayı bu forum önemli. Diğer taraftan katılımcılar hayati konuları müzakere edecekler” diye konuştu.

Haberin Devamı

YÜKSEK DÜZEYTİ KATILIM
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, geçen hafta Ankara’da düzenlediği basın toplantısında, şu ana kadar Foruma 12 hükümet ve devlet başkanı ile 43 bakan düzeyinde katılımı teyit ettiklerini ve bu sayının artacağını gördüklerini söylemişti.

G20’DEN SONRA EN BÜYÜK
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, 2015 Kasım ayında düzenlenen G20 Liderler Zirvesi’nin ardından en büyük uluslararası organizasyonun Antalya Diplomasi Forumu olduğunu söyledi. Antalya’nın güvenliği olduğunu ve turizmin başladığını göstermek açısından forumun önemli olduğunu belirten Çetin, “Ben de foruma gelecek 3-4 büyükelçi ile görüşmeler yapacağım” diye konuştu.

 

 

BAKMADAN GEÇME!