DSİ heyetinden Kaş ziyareti

Güncelleme Tarihi:

DSİ heyetinden Kaş ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2016 09:27

DSİ heyetinden Kaş ziyareti

Haberin Devamı

 

KAŞ, (DHA) - DEVLET Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürü Turkay Özgür ve beraberindeki heyet Kaş Kasaba Kıbrıs Barajı inşaat alanında incelemelerde bulunurken, vatandaşlarla görüştü.

DSİ Genel Müdürlüğü Emlak ve Kamulaştırma Dairesi Başkanı Ali Rıza Ceylan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı YİGM İskan Dairesi Başkanı Altan Özmen, DSİ 13'üncü Bölge Müdürü Turkay Özgür ve beraberindekiler Kaş Kasaba Kıbrıs Barajı inşaatı kapsamında baraj rezervuar alanında kalan Kemer Mahallesi'nin başka bir alana taşınması hususunda Kemer Köyü Mahalle Muhtarı Ramazan Çatılı ve vatandaşlarla bir araya gelerek istişare ve bilgilendirme toplantısı yaptı. Toplantıya daha sonra Kaymakam Bilgehan Bayar ve Belediye Başkanı Halil Kocaer de katıldı. Soru cevap şeklindeki toplantının heyet toplam 35 bin 170 dekar tarım alanını sulayacak olan Kaş Kasaba Kıbrıs Barajı Aks yerinde incelemede bulundu.

Toplantıların ardından açıklama yapan DSİ Bölge Müdürü Turkay Özgür, "Kemer Mahallesi'nde yerleşim yerlerinin yüzde 90'ı cami, okul ve benzeri ortak kullanım alanları Kıbrıs Barajı rezervuar alanında kalmaktadır. Yaptığımız toplantıda Kemer Mahallesi'nin başka bir alana taşınması hususunu görüştük. Vatandaşlarımızın taleplerini dinledik. Çok verimli bir toplantı oldu. Kaş- Kasaba Projesi'nin amacı verimli bölgede bulunan Kasaba ovasına ait tarım alanlarına sulama suyu temini sağlamaktır. Proje kapsamında Kasaba, Dirgenler, Uğrar, Karadağ, Ahatlı, Çeşme ve Belkonak mahallelerine ait toplam 35 bin 170 dekar tarım arazi sulanabilecektir. İnşallah bu proje tamamlandığında 2016 yılı birim fiyatları ile 2 bin 288 TL gelir artışı, ülke ekonomisine yıllık 80 milyon 468 bin 960 TL katkı ve 4 bin 220 kişiye de istihdam alanı sağlanması hedeflenmektedir" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!