Döşemealtı'nda kış hazırlıkları

Güncelleme Tarihi:

Döşemealtında kış hazırlıkları
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2017 10:07

Döşemealtı'nda kış hazırlıkları

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - DÖŞEMEALTI Belediyesi, kış mevsimi öncesi olası sel ve su baskınlarına karşı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İlçenin birçok noktasında yağmursuyu drenaj hattının olmaması nedeniyle sel baskınlarının önüne geçilebilmesi amacıyla düdenlerde oluşan çamur birikintileri temizlenmeye başladı.

Döşemealtı Belediyesi, vatandaşların daha rahat ve konforlu kış geçirmeleri için hazırlıklarını sürdürüyor. Özellikle her yağmur sonrası su altında kalan Çığlık Mahallesi yolu Şehit Ahmet Küçükadalı Caddesi üzerinde yer alan ve zamanla toprakla kapanan düdende çalışmalar devam ediyor.

DÜDENLER TEMİZLENİYOR

Çalışmalarını yol seviyesinden 15 metre aşağıda sürdüren Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, 3 metre çapında, 1 metre genişliğinde girişi bulunan 3 bölümden oluşan ancak zamanla toprakla kapanan düdenden tonlarca balçık çıkardı. Bu kış mevsiminde çalışmaların tamamlanmasıyla yağmur sularının düdenlere gitmesi ile su baskınlarının yaşanmaması hedefleniyor.

Döşemealtı Belediyesi'nin bölgede yaptığı çalışmalar bununla sınırlı değil. İlçe merkezini, Bahçeyaka Mahallesi üzerinden Çığlık'a bağlayan eski ve güvenli olmayan 1 kilometrelik yolun alt yapısı tamamlanarak asfaltlandı. Yeniköy Mezarlığı'na kadar olan bölümde yer alan eski köprüye bakım yapıldı ve ihtiyaca cevap vermesi için de genişletildi.

Yol içerisinde kalan ve tarım arazilerinin sulanmasında kullanılan 9 metre yüksekliğindeki eski su kulesi de yıkılacak. Bunun yerine inşa edilecek 11 metre yüksekliğindeki su kulesinin de yapımına başlandı. Son düzenlemelerle birlikte Çığlık, Ayanlar ve Aydınlar mahallelerine giden yol 6 metre daha genişletilmiş ve ihtiyaca cevap verebilir hale getirilmiş olacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!