Döşemealtı çiçeğini seralarında üretiyor

Güncelleme Tarihi:

Döşemealtı çiçeğini seralarında üretiyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2016 11:36

Döşemealtı çiçeğini seralarında üretiyor

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - DÖŞEMEALTI Belediyesi park, bahçe ve caddelerde kullanılan bitki ve ağaçları kendi seralarında üretiyor.

Döşemealtı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ilçenin yapısına uygun fidan ve bitki üretmeye başladı. Belediye, daha önce dışarıdan satın aldığı çiçek ve ağaçları arttık bin 750 metrekaresi kapalı toplam 7 bin metrekare büyüklüğündeki kendisine ait 2 serada üretiyor. Belediye Başkanı Turgay Genç, Yeşilbayır Mahallesi'ndeki seralarda 41 çeşit bitki ve ağaç üretildiğini söyledi.

Başkan Genç, "Daha önceleri dışarıdan bitki satın alıyorduk. Şimdi Çin ve Japon gülünden, Amerikan sarmaşığına, turunçtan, lavanta ve salkım söğüde kadar bir çok bitki ve ağacı yetiştirerek toprakla buluşturuyoruz" diye konuştu.

'200 BİN LİRA TASARRUF'

Başkan Genç, kendi seralarında yaptıkları üretimle yıllık 200 bin lira tasarruf sağladıklarını vurguladı.

Başkan Turgay Genç seralarda gül, oya, europs, ligusturn, hanımeli, küfea, süs eriği, iğde, çalı minesi, beyaz papatya, kartopu, kauçuk, kaya sarmaşığı, mercan, duranta, kurtbağrı, katır tırnağı, yasemin, defne, aloevera, kül çiçeği, benjamin, şeflera, Galatasaray çiçeği ve peygamber kılıcı başta olmak üzere 41 çeşit bitki ve ağaç yetiştirildiğini kaydetti.

FOTOĞRAFLI



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!