Doğal boyalı eserler sergilendi

Güncelleme Tarihi:

Doğal boyalı eserler sergilendi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2017 12:19

Doğal boyalı eserler sergilendi

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Geleneksel Türk Sanatları Bölümü'nün akademisyenleri, öğrencileri ve konuk akademisyenlerin doğal boyalarla renklendirdikleri çalışmalarının yer aldığı sergi açıldı.

Antalya Akvaryum'daki sergi öncesi 'Doğal Boya Çalıştayı' düzenlendi. Akademisyenler, doğal boya kullanımı ve bu amaçla boya elde edilen bitkiler hakkında birikim ve deneyimlerini paylaştı.

Çalıştay sonrası Antalya Akvaryum Fuayesi'ndeki serginin açılışı yapıldı. Açılışa, AÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, GSF Dekanı Prof. Dr. Osman Eravşar, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ömer Zaimoğlu, Yrd. Doç. Menekşe Suzan Teker, Antalya Akvaryum Genel Müdürü Kemal Kumkumoğlu katıldı.

Açılışta konuşan Prof. Dr. Mustafa Ünal, "Sanata dair her şey fakültemizde mevcut. Sanatla özdeşleşmiş bölüm başkanları, akademisyen ve öğrencileri kutluyorum" dedi. GSF Dekanı Prof. Dr. Osman Eravşar'ı da tebrik eden Prof. Dr. Ünal, sanatın bir ülkenin gelişmişliğinin göstergesi olduğuna vurgu yaptı. Ünal, kapısını kültür-sanat etkinliklerine de açan Antalya Akvaryum Müdürü Kemal Kumkumoğlu'na da desteklerinden dolayı teşekkür belgesi verdi.

GSF Dekanı Prof. Dr. Osman Eravşar ise doğal boya elde edilmesi, Antalya bölgesinde yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmak amacıyla fakülte bünyesinde 'Doğal Boya Atölyesi' oluşturulması amacıyla çalışma başlattıklarını kaydetti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuarı öğrencilerinin müzik dinletisi eşliğinde açılan 'Doğal Boya Sergisi'nde beğeniye sunulan eserler yoğun ilgi gördü. Sergide, bitkilerden, bitki köklerinden elde edilen doğal boyalarla renklendirilmiş yün ip, keçe ve kumaş, kilim, halı, kıyafetler, dekoratif süs eşyaları, farklı tasarımlar yer alıyor.

Sergi, 18 Mayıs Perşembe gününe kadar gezilebilecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!