DENETİM ARTSIN KÂBUS BİTSİN

Güncelleme Tarihi:

DENETİM ARTSIN KÂBUS BİTSİN
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2019 10:35

Alanyasporlu Çek futbolcu Josef Sural’ın (29) yaşamını yitirdiği kaza, turizm taşımacılığında görev alan araç ve şoförlere yönelik denetimleri bir kez daha gündeme taşıdı.

Haberin Devamı

KAYSERİ deplasmanından dönen Alanyasporlu 7 futbolcuyu taşıyan VIP minibüsün yaptığı kaza turizm taşımacılığındaki denetim açığını bir kez daha gündeme taşıdı. Çek futbolcu Josef Sural’ın (29) yaşamını yitirdiği kaza sonrası Hürriyet’e konuşan Turizm Taşımacıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sümer Yığcı, “Turizm sezonu öncesi yeni önlemler almalıyız” diye konuştu.

TAKOMETRE DE ÖNEMLİ

Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu’nun, “Kazaya iki şoförün de uyuması neden olmuş” sözlerini değerlendiren Başkan Yığcı, “Maalesef turizm taşımacılığında standardı yakalayamadık. Alanyasporlu futbolcuları taşıyan araç da genellikle turizmde kullandığımız özel araçlardan. Eğer gerçekten şoförler uyuduysa mutlaka çalışma saatleri incelenmeli, takometreye bakılmalı” dedi.

NE YEDİĞİ BİLE ÖNEMLİ

Haberin Devamı

Aracın, şoförlerin ve firmanın yeterliliğiyle ilgili dernek olarak inceleme yaptıklarını kaydeden Yığcı, şöyle dedi: “Eğer bir aracı şoföre emanet ediyorsanız o şoförün yeterli uyuyup uyumadığını, yola çıkmadan önce nasıl beslendiğini daha bilmek zorundasınız. Ancak bizim sektörümüzde maalesef yasal boşluklar var. Yeni faciaların yaşanmaması için bu konuyu gündemde tutmalıyız.”

RİSKE GİRİYORLAR

“Antalya, İzmir, Muğla gibi kentlerimizde ciddi yoğunluklar yaşanıyor. Bazı firmalar yoğunluk ve tasarruf etme amacıyla yetersiz ve yorgun şoförleri seferlere gönderme riskine giriyor. Devletin resmî kurumları tüm gücüyle bunu engellemeli. Bu tür riskleri göze alan firmalara ağır cezai yaptırımlar getirilmeli hatta firmalar kapatılmalı. Eğer bu hassasiyeti gösteremezsek bu sezon da kazaları konuşuruz.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!