Demre'den Klintsı ile kardeşlik kararı

Güncelleme Tarihi:

Demreden Klintsı ile kardeşlik kararı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2017 09:43

Demre'den Klintsı ile kardeşlik kararı

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - ANTALYA Demre Belediyesi'nin temmuz ayı meclis toplantısında Rusya'nın Klintsı kentiyle kardeş şehir olunması oybirliğiyle kabul edildi.
Demre Belediyesi'nde temmuz ayı meclis toplantısı yapıldı. Belediye Başkanvekili Ali Rıza Zorlu'nun yönettiği oturumda Demre ile Rusya'nın Klintsı kentinin kardeş olması konusu görüşüldü. Toplantıda, 19 Aralık 2016'da Ankara'da katledilen Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un eşi Marina Karlov'un Rusya'daki bir televizyon programında, "Eşim ata yurdu Klintsı şehrini çok seviyordu. Bazı yıllar tatilde oraya gider 2-3 ay kalırdı. Dedesi, ninesi bu şehirde doğmuştu. Katledilmeden 2 hafta önce bana 'Klintsı ile Türkiye'den bir şehrin kardeş şehir olmasını istiyorum' demişti" şeklindeki konuşmasının ardından Dışişleri Bakanlığı'nın çalışma başlatıp, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'ne yazdığı yazı okundu. Bu yazı üzerine Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nün Antalya Valiliği'ne yazıyla durumu bildirdiği sonrasında konunun belediyeye geldiği konuşuldu.
Yapılan görüşmelerin ardından Demre ile Klintsı'nın kardeş şehir olması kararı alındı. Sonrasında konuşan Başkanvekili Zorlu, "Demre turizmi Rus turistlerle ayakta. Müze Caddesi'nin adı Andrey Karlov Caddesi olarak değiştirilebilir. Andrey Karlov'u tanıtan bir plaket yerleştirebilir" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!