Eski Demre Çayı temizleniyor

Güncelleme Tarihi:

Eski Demre Çayı temizleniyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2021 11:11

Eski Demre Çayı temizleniyor

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- ANTALYA'nın Demre ilçesindeki soğuk şifalı suyun denize aktığı, eski tarihi Demre Çayı temizleniyor. Çayı dolduran çamur ve mil, Demre Belediyesi tarafından çay yatağından ve kıyısından alınarak taşınıyor.

Demre'de 28 Aralık 2020 tarihinde yaşanan aşırı yağış sonrası oluşan sel Demre Sanayi Sitesi bastı, Demre Sanayi Sitesi'nin yanından geçen kanaldan gelen aşırı sel, şifalı suyun geçtiği çayın da taşmasına yol açtı. Kanaldan gelen çamur ve mil çayı doldurdu. Çayın denize döküldüğü ve küçük teknelerin bağlandığı alan da gelen mil ve çamur nedeniyle daraldı ve debisi alçaldı. Demre Belediyesi çayın kıyısındaki mil ve çamur tabakalarının taşınması için çalışma başlattı. İş makinesiyle alınan atıklar traktörlere yüklenerek, başka alanlara taşınıyor.

Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "Küçük teknelerin bağlandığı, yazın kano yapılan çay yatağı, sel sonrası çamur ve mille doldu. Ayrıca debi alçaldı. Çayın berrak görüntüsü kötü bir hal aldı. Kısa sürede çayı temizleyip, eski haline getireceğiz. Çay pırıl pırıl akacak. Küçük tekneler rahat giriş, çıkış yapacak. Çay doğal haline gelecek" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!