Demre'de kan bağış etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Demrede kan bağış etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2020 11:02

Demre'de kan bağış etkinliği

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- ANTALYA'nın Demre ilçesinde Kızılay'ın düzenlediği kan bağış kampanyasında dört günde 315 ünite kan toplandı.

Türk Kızılayı Batı Akdeniz Bölge Kan Merkezi'ne bağlı Kızılay Antalya Kan Merkezi, Demre'de dört gün süren kan bağışı kampanyası düzenledi. Dr. Behçet Çırakkoca başkanlığındaki 6 kişilik Kızılay ekibi, kan bağış otobüsüyle Demre'ye geldi. İlçe merkezindeki Eynihal Parkı'ndaki kampanya kapsamında birinci gün 75 ünite, ikinci gün 75 ünite, üçüncü gün 65 ünite, dördüncü gün 100 olmak üzere dört günde toplam 315 ünite kan bağışı toplandı.

Dr. Behçet Çırakkoca, "Demreliler kan bağışı konusunda son derece duyarlı. Bunun çok iyi biliyoruz. Ancak bu kez kan bağışı çok düşük oldu. Son kampanyada dört günde 478 ünite kan bağışı yapılmıştı. Bu kez bu düşüşü kış koşullarına bağlıyoruz. Ama kışın daha çok kana ihtiyacımız var. Vatandaşlarımızın bu konuda daha duyarlı davranmasını bekliyoruz. Yapacağınız bir ünite kan bağışı, yeri geldiği zaman size veya bir yakınınıza can olarak geri dönebilir. Bir ünite kan, bir can demektir. Bu nedenle kan bağışı konusunda vatandaşlarımız duyarlı olmalı. 18- 65 yaş aralığında sağlıklı olan kadınlarımız dört ayda bir, erkeklerimiz üç ayda bir kan bağışı yapabilir. Kan bağışı yapmak, sağlıklı olmanız katkı sağlar" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!