Demre Belediyesi'nde mayıs meclisi

Güncelleme Tarihi:

Demre Belediyesinde mayıs meclisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2022 12:31

Demre Belediyesi'nde mayıs meclisi

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- DEMRE Belediyesi'nin mayıs ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.

Demre Belediyesi'nin, Belediye Başkanı Okan Kocakaya başkanlığında yapılan meclis toplantısına, 15 üyeden 12'si katıldı. Toplantıda, Belediye Başkanı Okan Kocakaya grup sözcülerine söz verdi. AK Parti Grubu Sözcüsü Orhan Avcı, Demre'nin gözbebeği olan Kum Dağı mevkiinde yeni yapılan konutlarda bazı usulsüzlükler olduğunu duyduğunu belirtti ve kontrol yapılmasını istedi. Diğer sözcüler de bu konuya dikkati çekti.

Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, Ramazan Bayramı'nda çok geniş katılımlı bir bayramlaşma töreni yaptıklarını, Demre Belediye Meclisi üyelerinin büyük çoğunluğunun bayramlaşmaya katıldığını belirterek, herkese teşekkür etti. Kum Dağı'ndaki belirtilen sorunla ilgili derhal inceleme yaptıracağını, gerekirse kendisinin de katılacağı bir kontrol ekibi oluşturacağını belirten Başkan Kocakaya, "Biz kaçak yapılaşmaya asla izin vermiyoruz. Ayrıca Demre'de bir bungalov yapımı var. Bu konuda da artık izin vermiyoruz. Çünkü yapılan ahşap bungalovlar, Demre'de ucuz turizme yol açacak. Bu bungalovların alt yapı sorunu, güvenlik sorunu çıkacak" dedi.

Demre'nin, Almanya'nın Baden Württemberg Eyaleti'nde bulunan Elzach'la kardeş şehir oluşunun 25. yılı olduğunu hatırlatan Başkan Kocakaya, "Kardeş Şehir Belediye Başkanı Roland Tibi ve çalışma arkadaşlarının 25. yıl kutlamaları için Elzach'a daveti var. Bunu değerlendirelim" diye konuştu. Yapılan değerlendirmede Demre'den bir heyetin temmuz ayı ortalarında Elzach'ı ziyaret etmesi konusunda çalışma başlatılmasına karar verildi.

Konuşmaların ardından gündeme geçildi. Demre Belediyesi'nin 2021 mali yılı kesin bütçesi kesin hesabının görüşülmesi, Demre Belediyesi bünyesinde İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü kurulması, Mali Hizmetler Müdürlüğü'nün 2022 yılı bütçesi ücret tarifelerinde değişiklik yapılması önerisi oybirliğiyle kabul edildi.

Meclis toplantısı dilek ve temennilerle sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!