Demre Sakar Deresi'nde ıslah çalışmaları sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Demre Sakar Deresinde ıslah çalışmaları sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2016 10:53

Demre Sakar Deresi'nde ıslah çalışmaları sürüyor

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde taşkın riskini en aza indirmesi planlanan Köşkerler Mahallesi Sakar Deresi'nde ıslah çalışmaları sürüyor.

Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürü Turkay Özgür, müdür yardımcıları Özhan Erdanışman ve Köksal Buğra Çelik ve beraberindeki heyetle Sakar Deresi'nde devam eden ıslah çalışmalarını inceledi. Bölge Müdürü Turkay Özgür'e, Ak Parti İlçe Başkanı Bayram Arıcı, Antalya Büyükşehir Belediyesi Demre Koordinatörü Veli Sertbaş ve Demre Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Akbudak ile Köşkerler Mahalle Muhtarı İdris Güzeloğlu da eşlik etti.

İncelemelerinin ardından işin seviyesi hakkında bilgi alan Bölge Müdürü Özgür, "Köşkerler Mahallesi Sakar Deresi Taşkın Koruma inşaatımızdaki çalışmalar kapsamında 120 metre uzunluğunda 6x6 metre iç genişliğe sahip tünelin, kaplama betonu dışında tamamlandığını ve tünel girişinden itibaren 1050 metre boyunca ilk platformun kotuna kadar olan kazı işleminin tamamlandığını müşahede ettik" dedi.

İşin fiziki olarak yüzde 60'lık kısmının tamamlandığını kaydeden Turkay Özgür, proje tamamlandığında bir belde ve 660 dekar tarım arazisinin taşkın riskinin azaltılacağını vurguladı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!