ÇYDD Antalya Şubesi'ne ait lokalin düzenlenmesi

Güncelleme Tarihi:

ÇYDD Antalya Şubesine ait lokalin düzenlenmesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2014 15:50

- Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel: - "Biz iyi niyet gösteriyoruz ancak bu konu siyasi tartışma noktasına taşınırsa ben de o siyasi mücadeleyi sonuna kadar veririm. Gözümü budaktan esirgemem. Bu meselelerde 'Büyükşehir belediyesi dernekleri yıkıyor, yakıyor' gibi yanlı bir toplum algısı çıkarılmak isteniyorsa ben de gerçekleri her platformda açıklarım" - ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Şubesi Başkanı Kızıl: - "Adaletsiz ve hukuksuz bulduğumuz uygulamalar için yasal, demokratik yollardan mücadele etme kararlılığımızı alım gücü düşük öğrencilerimizin burslarının devamı için sürdüreceğiz"

Haberin Devamı

ANTALYA (AA) - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Antalya Şubesi'ne ait lokalin kaldırılmasıyla ilgili konunun siyasi tartışma konusu haline getirilmeye çalışıldığını bildirdi.

Türel, yaptığı yazılı açıklamada, amaçlarının hiçbir derneği yerinden etmek olmadığını belirtti. ÇYDD'nin bulunduğu Yavuz Özcan Parkı'nın güvenlik açısından sorun yaşayan bir bölge olduğuna değinen Türel, buraya düzenleme yapılması ihtiyacı doğduğunu vurguladı.

Parkı, yıkılan Özel İdare Binası alanıyla bütüncül bir proje içinde yeni bir kimliğe kavuşturmak istediklerini belirten Türel, parkın devamındaki apartman blokları ve orduevini de yıkarak, Cumhuriyet Meydanı ile birleştirmeyi hedeflediklerini bildirdi.

Bu proje kapsamında Yavuz Özcan Parkı'ndaki 4 kurumun tahliyesini istediklerine işaret eden Türel, bu kurumlardan TRT ve Antalya Gönüllüleri Derneğinin alanı boşalttığını, Engelli Merkezi'nin proje kapsamında yenileneceğini, parkta lokali bulunan ÇYDD'nin ise tahliyeye yanaşmadığını kaydetti.

Haberin Devamı

Derneğin lokali başka bir işletmeye kiraya verdiğine dikkati çeken Türel, dernek yöneticileriyle görüştüğünü ve burs alan öğrencilerin mağdur olmaması için alternatif yer temini teklifinde bulunduklarını kaydetti.

Türel, derneğin 2 aydır kendilerine dönüş yapmadığını, bunun yerine bazı siyasetçiler ile basın açıklaması yapmayı tercih ettiğini belirterek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Biz iyi niyet gösteriyoruz ancak bu konu siyasi tartışma noktasına taşınırsa ben de o siyasi mücadeleyi sonuna kadar veririm. Gözümü budaktan esirgemem. Bu meselelerde 'Büyükşehir belediyesi dernekleri yıkıyor, yakıyor' gibi yanlı bir toplum algısı çıkarılmak isteniyorsa ben de gerçekleri her platformda açıklarım. Hukuki süreci başlatmaktan başka çare bırakmadılar."

- ÇYDD'den açıklama

Antalya bir otelde düzenlenen şubeler toplantısında konuşan ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Şube Başkanı Nihal Kızıl ise belediye ile 10 yıllık protokolleri bulunduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Derneğin 2014 kira bedelini peşin yatırdığını kaydeden Kızıl, şöyle konuştu:

"ÇYDD, bu alanı çocukların ve gençlerin sosyal ve kültürel gelişmeleri ve eğitimde fırsat eşitsizliğini gidermek için kız çocuklarına eğitim bursu vermek amacıyla kullanmaktadır. Halen kiracılık sıfatı devam ettiğinden bu konuyla ilgili kiracılığın tespiti için dava açtık. Kaymakamlıktan tahliye işlemi için yazı gelirse İdare Mahkemesi'ne adli yargı dosyasının beklenmesi nedeniyle dava açılacaktır. Adaletsiz ve hukuksuz bulduğumuz uygulamalar için yasal, demokratik yollardan mücadele etme kararlılığımızı alım gücü düşük öğrencilerimizin burslarının devamı için sürdüreceğiz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!