ÇOCUKLAR KİME EMANET EDİLECEK?

Güncelleme Tarihi:

ÇOCUKLAR KİME  EMANET EDİLECEK
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2020 10:45

Antalya Özel Okul Öncesi Eğitim Kurumları Derneği Başkanı Nilay Akbaş Tarakçı, kreş eğitimine ara verilmesinin mesai zorunluluğu olan aileleri çaresiz bıraktığını savundu.

Haberin Devamı

AİLE Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, özel kreş, gündüz bakımevleri ile özel çocuk kulüplerinin 16 Mart itibariyle tatil ilan edildiğini duyurdu. Kararın bazı sıkıntıları beraberinde getirdiğini kaydeden Antalya Özel Okul Öncesi Eğitim Kurumları Derneği Başkanı Nilay Akbaş Tarakçı, “Tatil kararı özellikle çalışan anneleri tedirgin etti. Çünkü çalıştıkları saatlerde çocuklarını kime emanet edeceklerini kara kara düşünüyorlar” dedi.

AİLELER TEDİRGİN
“Telefonlarımız susmuyor” diyen Tarakçı, “Hem anne hem de baba çalışıyorsa ve çocuğun emanet edileceği başka bir akraba yoksa o zaman nasıl bir yöntem izlenecek? Eğer tatil süresi uzarsa yıllık izne çıkarak bu süreci atlatmayı tercih eden aileler için de büyük sıkıntı yaşanacak. İlgili kurumların bu noktadaki sorunu bir an önce çözmesi gerekiyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

KREŞLER GÜVENLİ
Okul öncesi eğitim kurumları olarak hijyen çalışmalarına büyük bir önem verdiklerini kaydeden Tarakçı, şöyle dedi: “Hijyen kurallarına en fazla hassasiyeti kreşler gösteriyor. Bu nedenle çocuklar için en korunaklı yerlerin kreşler olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!