CHP İl Başkanı Arı DÖSİAD üyeleriyle biraraya geldi

Güncelleme Tarihi:

CHP İl Başkanı Arı DÖSİAD üyeleriyle biraraya geldi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2015 13:59

- CHP İl Başkanı Arı: - "Biz ne sermayeye karşıyız ne işadamına karşıyız ne de yatırımcıya karşıyız. Tam tersi ülkenin büyümesi ve gelişebilmesinin yatırımla gelişmeyle ve de özellikle ekonomik büyümeyle olacağının bilincindeyiz"

Haberin Devamı

ANTALYA (AA) - CHP İl Başkanı Cavit Arı, "Biz ne sermayeye karşıyız ne işadamına karşıyız ne de yatırımcıya karşıyız. Tam tersi, ülkenin büyümesi ve gelişebilmesinin, yatırımla gelişmeyle ve de özellikle ekonomik büyümeyle olacağının bilincindeyiz" dedi.

Arı, Döşemealtı Sanayici ve İşadamları Derneğinin (DÖSİAD) bir restoranda düzenlediği kahvaltıya katıldı. Arı, kahvaltıda yaptığı konuşmada, genel seçimlerde Antalya'da birinci çıkmak için çalıştıklarını söyledi.

Yerel seçimlerde büyükşehir belediyesini kaybetmelerini, "Yol kazası" diye nitelendiren Arı, "Elimizdeki belediyeyi bir şekilde hediye etmiş olduk. Gönül isterdi ki 2019'a uzanan bu süreçte Antalya'da Cumhuriyet Halk Partili bir büyükşehir belediyesi olsaydı. Ama ne yazık ki kısa süre önce yapılan seçimlerde kaybettik" dedi.

Haberin Devamı

Antalya'nın sosyal demokrat bir anlayışla yönetilmesi gerektiğini savunan Arı, bu nedenle 2019 yılında CHP'nin Antalya'da büyükşehir belediyesini tekrar kazanması için çalışacaklarının altını çizdi.

İş dünyasının önünü açacak projelerle üretime dayalı yatırımları artırarak ülke ekonomisinin değiştirilebileceğine inandıklarını dile getiren Arı, iş dünyasına sahip çıkmak istediklerini söyledi.

İl Genel Meclisi'ndeki en önemli yatırımlardan birisinin Sarısu'dan Tünektepe'ye uzanacak teleferik projesi olduğunu anlatan Arı, bu projeye herkesin sahip çıkması gerektiğini dile getirdi. Projenin ihalesinin yapıldığını ve inşaatının sürdüğünü ifade eden Arı, projenin Antalya'nın Tünektepe'den panoramik olarak en güzel şekilde izlenmesine imkan sağladığının altını çizdi.

Bu projenin Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından devam ettirildiğine değinen Arı, şöyle konuştu:

"Tüm Antalya'nın bu projeye sahip çıkmasını diliyorum. Şimdi şekillenmek üzere. Direkleri dikilmekte. Bu proje bizlerin kazandırdığı bir projedir. Bu projenin neticelendirilmesi adına işin takipçisi olmaya gayret gösteriyoruz. İnşallah tamamlandığında Antalyamıza güzel bir proje olacaktır."

- "İş dünyasının gönlü rahat olsun"

Arı, bir soru üzerine, CHP'nin öncelikle iş dünyasına bakışının her zaman, üretimin, kalkınmanın desteklenmesi yönünde olacağını belirterek, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Üretimin olmadığı bir ülkede gelişme olmaz. Yatırımın, büyümenin olmadığı bir ülkede bağımsızlık olmaz. Bağımsızlık olmayan bir ülkede de yaşamak kolay olmaz. CHP her zaman üretimi teşvik eden, yatırımı teşvik eden bir anlayışı taşımaktadır ve bu konuda da iş dünyasının gönlü rahat olsun diyorum arkadaşlar. Biz ne sermayeye karşıyız ne işadamına karşıyız ne de yatırımcıya karşıyız. Tam tersi ülkenin büyümesi ve gelişebilmesinin yatırımla gelişmeyle ve de özellikle ekonomik büyümeyle olacağının bilincindeyiz. O anlamda da her zaman ekonomik gelişmeye destek vermeye hazır bir mantığı taşımaktayız."

İşadamlarına siyasi partilerde etkin görev almaları çağrısında bulunan Arı, CHP'nin son dönemde belediye meclis üyeliklerinde iş dünyasından çok sayıda kişiye görev verdiğinin altını çizdi. İlk etapta belediye meclis üyeliklerine getirilen işadamlarının gelecekte başka görevlerde de yer alabileceğine değinen Arı, "Yeni il yönetiminde de iş dünyasına yakın değerli arkadaşlarım var" dedi.

Haberin Devamı

Toplantı sonunda, DÖSİAD Başkanı Gültekin Gencer, Arı'ya Döşemealtı halısı hediye etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!