Çevre hizmet ödülleri dağıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Çevre hizmet ödülleri dağıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2016 17:46

Çevre hizmet ödülleri dağıtıldı

Haberin Devamı

 

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (AKÇAM) ile Mühendislik Fakültesi tarafından ortaklaşa düzenlenen 19'uncu Çevre Hizmet Ödülleri sahiplerine verildi.

Bu yıl 19'uncusu düzenlenen yarışmanın ödül töreni, Akdeniz Üniversitesi Olbia A Salonu'nda gerçekleştirildi. Törenin açılış konuşmasını yapan Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bülent Topkaya, Türkiye'de ilk ve en uzun soluklu ödül törenini organize ettiklerini, çevre konusunda iyi faaliyetleri ödüllendiklerini söyledi. Prof. Dr. Bülent Topkaya, yarışmaya Türkiye genelinde çevre üzerine örnek faaliyet gerçekleştiren, çalışma yapan farklı kurum ve kuruluşlardan 38 çalışmanın katıldığını aktardı.

Doğanın insana bedelsiz olarak sunduğu kaynaklar olduğunu aktaran Prof. Dr. Topkaya, "Onları doğru kullanmamız gerekiyor. 19 seneden beri bu yarışmayı sürdürüyoruz. Önceki yıllardan daha fazla başvuru oldu. Katılan çalışmaları önce ulusal jüri, seçilen eserleri ise merkezimiz değerlendirdi" diye konuştu. Akdeniz Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal da çevre konusunun özellikle son yıllarda çok konuşulduğunu, bilinç oluşturulmaya çalışıldığını, ancak buna rağmen çevreye gereken önemin verilmediğini söyledi.

ÖDÜL ALAN KURUM VE KİŞİLER

Yarışmada Türkiye ölçeğinde İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun'a, 'Çağlayan Adliye Sarayı'nda gerçekleştirilen rüzgar enerjisi projesi', Konya Toprak Su ve Çölleşme ile Mücadele Araştırma İstasyon Müdürlüğü'ne, 'Karapınar erozyon kontrol çalışmaları', Konya Büyükşehir Belediyesi'ne ise 'Bedesten Restorasyonu Projesi'nden dolayı ödül verildi.

Lisinia Yaban Hayat Rehabilitasyon Merkezi'nden Öztürk Sarıca, Burdur Havzası'nda gerçekleştirdiği çevre koruma faaliyetleri dolayısıyla ödüle layık görüldü.

Çevre Mühendisliği konusunda yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı Prof. Dr. Mehmet Kitiş ve Ege Üniversitesi'nde Deniz Bilimleri Enstitüsü kurulması, Piri Reis Araştırma Gemisi'nin temininden dolayı Prof. Dr. Erol İzdar'a bilim ödülü verildi. Bilim Teşvik Ödülü de İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Mustafa Evren Erşahin'e takdim edildi.

Akdeniz Üniversitesi ölçeğinde, Sualtı Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Sualtı Topluluğu'na 'Deniz ortamında gerçekleştirilen faaliyetler', Antalya ölçeğinde 'Ben Aksekiyim' kitabı editörlerine, 'Akseki çevresinin doğal ve kültürel varlıklarının kitaplaştırılması' faaliyetinden dolayı ödül verildi.

Ödül töreninde minik öğrencilerin 'Çevreden özür dileriz' konulu gösterisi de beğeniyle izlendi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!