'Cama hayat veriyor

Güncelleme Tarihi:

Cama hayat veriyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2016 09:52

'Cama hayat veriyor

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYALI vitray sanatçısı Sezin Kaltwasser Sert, tarihsel figürleri cam üzerine aktarıyor.

İsviçre'nin başkenti Bern'de doğan Sezin Kaltwasser Sert, cama hayat veriyor. Türkiye'de ve yurt dışında vitray eğitimleri alan Sert, Lara'daki atölyesinde sanat çalışmalarını profesyonelce sürdürüyor. Sanatçı, geliştirdiği kendine özgü tekniği sayesinde her türlü atık renkli cam ve ayna parçalarından dekoratif süs eşyaları, hediyelik eşya ve duvar panoları üretiyor.

Perge Antik Kenti'ni kültür-sanatın yaygın olduğu şehrin kızlarını hayalinde canlandırıp renkli cam parçalarıyla resmetti. Sert, 'Pergeli Kızlar' adını verdiği dekoratif çalışmalarını yaz aylarında Perge ve Side harabeleri önünde sergileyecek. Vitray sanatının camın icadıyla birlikte ortaya çıktığını belirten Sert, "Süsleme sanatı olarak günümüzde de evlerin, işyerlerinin, otellerin, camilerin, hamamların kapı-pencerelerinde, havalandırma boşluklarında, aydınlatma panolarında, kubbelerde çok yaygın olarak kullanılıyor" dedi.

Sezin Kaltwasser-Sert, tarihsel figürler, motifler üzerinde de çalıştığını, Perge Antik Kenti'nin tarihçesini incelediğini, tarihi şehrin kızlarının, kadınlarının sosyal yaşantılarını hayalinde canlandırarak cam üzerine yansıttığını kaydetti. Sert, 'Pergeli Kızlar' adını verdiği sanat çalışmalarının ardından da 'Sideli Kızlar' , 'Aspendoslu Kızlar' serisine devam edeceğini söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!