Büyükşehir’den Avrupa Günü Kokteyli

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehir’den Avrupa Günü Kokteyli
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2015 12:20

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DIŞ İLİŞKİLER DAİRE BAŞKANLIĞI, AVRUPA GÜNÜ ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA ANTALYA KÜLTÜR MERKEZİ’NDE (AKM) KOKTEYL DÜZENLEDİ.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Daire Başkanlığı, Avrupa Günü etkinlikleri kapsamında Antalya Kültür Merkezi’nde (AKM) kokteyl düzenledi.
Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim, Dış İlişkiler Daire Başkanı Seval Yasak ile Antalya’daki yabancı ülkelerin temsilcileri, yabancı dernekler, uluslar arası firma yetkilileri ile protokol üyelerinin katıldığı kokteylde bir konuşma yapan Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim, Avrupa sözcüğünün kökenine değinerek, “İlk kez yer aldığı mitolojik kaynaklarda ‘Zeus’un Europa’yı Kaçırışı’ hikayesinde geçen ve Fenikeli olduğu bilinen Europa’dır. Adı dahi bizim topraklarımızdan gelen bir Avrupa” dedi.
Seval Yasak da Avrupa Günleri’nin, Türkiye ve Avrupa Birliği arasında bilgi ve anlayışın geliştirilmesini, Türk vatandaşlarını Avrupa Birliği’ne yaklaştırmayı amaçlayan bir gün olduğunu söyledi.
Kokteyl sonunda Şef Nikolay Merdzhanov yönetimindeki İsmail Baha Sürelsan Konservatuarı Çoksesli Korosu, AKM Perge Salonu’nda Batı müziğinden ve türkülerden oluşan mini bir konser verdi.
Büyükşehir Belediyesi Avrupa Günleri etkinlileri kapsamında 9 Mayıs’ta büyük alışveriş merkezlerinde, Cumhuriyet Meydanı ve Saat Kulesi önündeki 5 noktada stantlar kurarak Avrupa Birliği Eurodesk Ağı ve Avrupa Birliği hakkında vatandaşlara bilgi verecek.
AB Bakanlığı Antalya İl Temsilciliği, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve AB Türkiye Delegasyonu Temsilcisi Micheal Rupp Cumhuriyet Meydanı’nda saat 15.00’da bir fotoğraf sergisi açacak, akşam saatlerinde ise Cumhuriyet Meydanı’nda su gösterisi düzenlenecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!